Silenzio stampa total la Spitalul de Urgenţă „Sf. Pantelimon” în cazul pacientului Marian Oprişan

Silenzio stampa total la Spitalul de Urgenţă „Sf. Pantelimon” în cazul pacientului Marian Oprişan

Marian Oprişan a mai avut probleme de sănătate şi în 2012

Marian Oprişan încă se află în această dimineaţă internat în spital. Niciunul dintre responsabilii din sistemul de sănătate vrâncean nu vrea să declare nimic despre ce s-a întâmplat ieri şi care este starea de sănătate a preşedintelui Consiliului Judeţean Vrancea.

Ştiri pe aceeaşi temă

Secretomania este cuvântul de ordine la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Pantelimon” din Focşani în cazul preşedintelui Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan, care a fost internat ieri după-amiază, după ce a acuzat probleme de sănătate.

În afara unui comunicat al Biroului de Presă al Consiliului Judeţean, care nici acela nu a fost distribuit la toată presa, unde se spune că Marian Oprişan a înregistrat „un episod de tahicardie”, pe fondul „solicitării fizice din ultima perioadă şi a condiţiilor atmosferice specifice anotimpului”, în rest nimeni nu vrea să vorbească despre acest caz.

Directorul spitalului, Constantin Mîndrilă, coleg de partid cu Marian Oprişan, nu răspunde la telefon, purtătorul de cuvânt al Spitalului „Sf. Pantelimon”, Alina Cosma, invocă legea pacientului, având sarcină clară să nu declare nimic, iar directorul Serviciului de Ambulanţă, dr. Vitalie Beţişor, de asemenea evită presa şi nu vrea să precizeze dacă Marian Oprişan a fost adus cu ambulanţa la spital, aşa cum spun susele noastre.

Tot ce am reuşit să aflăm în această dimineaţă, tot „pe surse medicale”, a fost faptul că Marian Oprişan se afla în continuare internat în spital.

Diagnosticul de tahicardie precizat în cazul lui Marian Oprişan se traduce în termeni medicali printr-o accelerare anormală a bătăilor inimii datorită unui efort fizic, a unei emoţii sau a unor probleme cardiace.

Se poate ca toată această "emoţie" să-i fi fost cauzată de tot ce s-a întâmplat în ultimele zile pe scena politică, în contextul întâlnirii pe care a avut-o cu liderii PSD din judeţele ţării, dar şi a percheziţiilor din Constanţa, la locuinţa bunului său prieten Radu Mazăre, reţinut şi apoi eliberat sub control judiciar.

Marian Oprişan a declarat marţi că nu are niciun fel de emoţie legat de problemele pe care le are cu justiţia, dar că preşedinţii Consiliilor Judeţene, primarii şi edilii ar trebui judecaţi în libertate, deoarece nu sunt pericole sociale.

„Eu nu am niciun fel de emoţie, povestea este una singură, păcat este de acest circ mediatic pe de o parte, pe de altă parte vreau să vă spun că eu cred că arestarea preventivă în România ar trebui să fie văzută în alt mod. Preşedinţii Consiliilor Judeţene, primarii, edilii nu sunt pericole sociale, nu sunt oameni care să pună probleme de acest gen cu comunităţile lor sau în România, fapt pentru care eu cred că prezumţia de nevinovăţie prevăzută de Constituţia României şi situaţia pe care eu am ridicat-o de facto să pună lucrurile în aşa manieră încât ei să fie cercetaţi în libertate", a afirmat Oprişan.

Baronul de Vrancea este învinuit în „dosarul Căprioara” de abuz în serviciu, utilizarea în alte scopuri a banilor de la stat, fals şi uz de fals, cu un prejudiciu adus la buget de 1,9 milioane de dolari.

Acesta a fost trimis în judecată în anul 2006 iar următorul termen în dosarul în care Marian Oprişan are calitatea de inculpat este pe data de 17 aprilie.

Mai puteţi citi:

Marian Oprişan, internat la Spitalul de Urgenţă „Sf. Pantelimon”

Marian Oprişan a ajuns la Spital, la Reanimare: „Am stat puţin în pădure şi am făcut o congestie musculară” VIDEO

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: