Scandal cu mâncare stricată la Cantina de Ajutor Social GALERIE FOTO-VIDEO

Scandal cu mâncare stricată la Cantina de Ajutor Social GALERIE FOTO-VIDEO

Oamenii s-au plâns inspectorului OPC

Mai mulţi beneficiari ai instituţiei au reclamat ieri faptul că au primit acasă pentru a găti carne tocată alterată.

Ştiri pe aceeaşi temă

Biroul directoarei Cantinei de Ajutor Social Focşani a fost asaltat ieri de cel puţin 15 beneficiari ai instituţiei, care au acuzat-o pe şefa instituţiei că a vrut să-i intoxice.

Mai exact, aceştia au reclamat faptul că vineri, 27 aprilie, aproape de închiderea programului, au venit să-şi ridice în mod obişnuit produsele alimentare de la cantină, iar când au ajuns acasă au constatat că pachetul de carne tocată are un miros ciudat.


CLICK aici pentru imagini

„Am adus carnea acasă şi am vrut să fac nişte chiftele din ea. Am nouă copii şi trebuia să le fac de mâncare. Pe afară arăta bine carnea, dar când am băgat mâna în ea m-a izbit un miros puternic de stricat. M-am întors imediat la cantină, dar toată lumea plecase acasă, iar apoi au urmat zilele libere şi nu am avut cui să mă adresez. Am ţinut carnea la congelator iar azi am venit să i-o arăt şi directoarei, pentru că nu este posibil aşa ceva, deoarece lucrez şi 30% din banii pe care îi câştig îi dau la cantină", ne-a spus revoltată Victoria Ciubotaru.

Mai bine cartofi decât carne

O altă beneficiară a cantinei mărturiseşte că nu este pentru prima dată când primeşte hrană alterată de la cantină.

„Prefer să-mi dea un cartof, decât carne stricată. Am mai păţit cu peşte şi carne macră, am avut copiii prin spitale din cauza asta, dar acum ne-a ajuns cuţitul la os şi vrem să se facă dreptate. Eu mă lipsesc de carne, dar vreau să-i dea producătorului amendă să-l usture", a declarat Iuliana Condilă.

Pentru că scandalul a luat amploare, la faţa locului a venit şi o echipă de control de la Comisariatul pentru Protecţia Consumatorului Vrancea, dar şi administratorul firmei de la care provine carnea.

„Achiziţia cărnii a fost făcută pe 26 aprilie şi termenul de garanţie este de 7 zile. Este greu de dovedit acum, după atâta zile, dacă această carne a fost stricată când a fost adusă. Dacă veneau imediat cu ea la noi, puteam să ne dăm seama dacă este stricată sau nu. Aici, la cantină, a fost depozitată corespunzător", a precizat comisarul Marian Biţeanu.

Schimb carne stricată pe carne bună

În schimb, administratorul firmei care a livrat carnea s-a învoit la o înţelegere amiabilă cu reclamanţii.

„Cântărim toată carnea care spuneţi că este stricată şi mâine vă dau altă carne în loc sau bani. Din punctul meu de vedere, carnea pe care am adus-o a fost fără probleme, dar nu ştiu ce condiţii aţi avut acasă de păstrare", a încercat să dea la pace cu oamenii Ionel Ioniţă, furnizorul de carne.

Conducerea Cantinei de Ajutor Social spune însă că un lucru este cert.

„În condiţiile acestea, nerespectându-se condiţiile de calitate, vom rezilia contractul cu acest producător. Avem 392 de beneficiari şi nu ni s-a mai întâmplat niciodată", ne-a spus Angela Lungu, şefa Cantinei de Ajutor Social Focşani.

Intră pe focsani.adevarul.ro pentru a afla şi alte ştiri din Vrancea.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările