Satele, mai tari ca oraşele la baze sportive. Autorităţile din Vulturu au construit trei terenuri moderne pentru elevi, cele din Focşani, niciunul

Satele, mai tari ca oraşele la baze sportive. Autorităţile din Vulturu au construit trei terenuri moderne pentru elevi, cele din Focşani, niciunul

Terenul de sport din Vînători va fi inaugurat cât de curând

Şansa unei comunităţi, în această perioadă dificilă, în care primăriile cu greu îşi găsesc surse de finanţare chiar pentru plata salariilor, este accesarea fondurilor europene.

Ştiri pe aceeaşi temă

Este ceea ce au încercat şi reuşit şi autorităţile locale din mai multe comune din Vrancea, care folosind proiectele finanţate prin programul LEADER au reuşit să modernizeze localităţile.

Nouă comune din Vrancea, care fac parte din Grupul Local de Acţiune Locală Siretul Verde, au accesat fonduri europene pentru lucruri necesare comunităţilor, printre care şi construirea de baze sportive moderne.

Spre deosebire de investiţiile care se derulează cu fonduri publice, unde începi o lucrare şi nu ştii dacă o mai termini, în cazul de faţă lucrările au decurs foarte repede, astfel că în jumătate de an administraţiile locale s-au ales cu terenuri de sport cu covoare sintetice de excepţie.

Acestea au fost amplasate în curţile unităţilor de învăţământ, iar elevii vor beneficia din plin de ele.
Comuna Vulturu are nu mai puţin de trei astfel de terenuri în aer liber, care oferă practicanţilor de sport siguranţă maximă.

„Prin Grupul de Acţiune Locală Siretul Verde am accesat fonduri pentru construirea a trei terenuri de sport împrejmuite, cu gazon artificial, terenuri. În comuna Vulturu, terenul va fi folosit de copiii de la şcoală, cel de-al doilea teren este în cartierul Becali, pentru că aici este foarte mult tineret, dar şi mulţi copii, astfel că se impunea un teren de sport în zonă. Mai avem un teren de sport la Hînguleşti, unde sunt peste 150 de copii”, ne-a declarat Nicuşor Păduraru, primarul comunei Vulturu.

La rândul ei, Primăria comunei Garoafa a implementat un proiect în premieră pentru localitate, respectiv construirea a două terenuri de sport cu gazon artificial şi instalaţie de nocturnă.

Acestea sunt amplasate la Şcoala Generală din Ciuşlea şi alta la şcoala din Garoafa. Dimensiunea spaţiului de joc este de 42x20 de metri, prin urmare bazele fiind ideale pentru practicarea unor competiţii sportive.

„Elevii se vor bucura din plin de practicarea sportului în aer liber. Sunt două terenuri de excepţie”, ne spune Gheorghe Maghiaru, primarul comunei Garoafa.

De asemenea, terenul de sport în aer liber de la Şcoala centrală din Vînători este gata iar autorităţile sunt extrem de mândre de realizare. Şi în comuna rugineşti va exista peste puţină vreme un teren de sport, multifuncţional, pe care se vor putea practica sporturi individuale, precum handbal, volei, baschet, tenis de câmp.


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: