Romii din Penitenciarul Focşani au petrecut de ziua lor

Romii din Penitenciarul Focşani au petrecut de ziua lor

Deţinuţii au dansat pe muzică ţigănească

Penitenciarul Focşani, prin intermediul Sectorului educaţie şi asistenţă psihosocială a organizat astăzi manifestări dedicate Zilei Internaţionale a Romilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un grup de 14 persoane condamnate de etnie romă, din Penitenciarul Focşani a susţinut un program artistic de cântece şi dansuri ţigăneşti, program dedicat Zilei Internaţionale a Romilor.

Evenimentul îşi propune promovarea şi menţinerea tradiţiilor etniei rome în rândul persoanelor aflate în executarea unei pedepse privative de libertate.

„Ziua Internaţională a Romilor” se sărbătoreşte în fiecare an, la începutul lunii aprilie. Ideea de a marca o astfel de zi a luat naştere la Londra, în 8 aprilie 1971, la primul „Congres Internaţional al Romilor”, când au fost adoptate cântecul „Gelem, Gelem”, ca imn al romilor de pretutindeni şi steagul romilor", a precizat scms. Georgeta Gură, purtător de cuvânt al Penitenciarului Focşani.

Mai puteţi citi:

FOTO VIDEO 44 de deţinuţi de la Penitenciarul Focşani speră să plece mai repede acasă cu Noul Cod Penal

Deţinuţii de la Penitenciarul Focşani au făcut în 2013 cumpărături de peste două milioane de lei de la chioşcul unităţii

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: