Revin schelele pe Obeliscul din Piaţa Unirii. Când se vor finaliza lucrările

Revin schelele pe Obeliscul din Piaţa Unirii. Când se vor finaliza lucrările

Obeliscul din Focşani este opera sculptorului Ion Jalea

Monumentul Unirii din Focşani se află în reparaţii de aproape doi ani, iar reabilitarea lui costă peste 500.000 de lei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Direcţia de Dezvoltare Servicii Publice Focşani a dat ordinul de începere a reparaţiilor la Monumentul Unirii din Piaţa Unirii, după ce acestea au fost întrerupte în toamna anului trecut. 

Potrivit directorului DDSP, firma SC Cover Grup Construct din Afumaţi, care se ocupă de restaurare, îşi va începe treaba pe 18 martie, mai întâi cu organizarea de şantier, ceea ce înseamnă reamplasarea schelelor pe monument, iar dacă temperaturile vor fi pozitive, peste 5 grade noaptea, constructorii se vor ocupa şi de obelisc. Se apreciază că lucrările vor fi finalizate în două luni, cu condiţia ca vremea să permită acest lucru.

Monumentul Unirii din centrul Focşaniului, ridicat în anul 1976 de marele sculptor Ion Jalea, în cinstea Micii Uniri de la 1859, se află în suferinţă de aproape doi ani.

De la o placă de marmură căzută din vârful obeliscului la începutul anului 2017, s-a ajuns la o întreagă telenovelă, fiind montate şi demontate de mai multe ori schelele de pe monument. Lucrările ar fi trebuie să fie finalizate înainte de sărbătorirea Centenarului Marii Uniri, aşa cum a promis primarul Cristi Misăilă, dar nu s-a întâmplat acest lucru, iar Primăria a fost nevoită să acopere obeliscul cu un mash, pentru a nu se pune într-o lumină proastă la sărbătoarea de la 1 Decembrie.

Firma SC Cover Grup Construct a primit iniţiat pentru lucrare 376.000 de lei, dar pe parcurs a mai cerut 130.000 de lei de la buget, după ce a descoperit “vicii ascunse” la monument.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: