Replica sabiei domnitorului Ştefan cel Mare face turul mausoleelor din Vrancea

Replica sabiei domnitorului Ştefan cel Mare face turul mausoleelor din Vrancea

Replica sabiei lui Ştefan cel Matre

Ea va putea fi admirată gratuit în mausoleele din judeţul Vrancea în weekend-ul în care la nivel european sunt marcate Zilele Europene ale Patrimoniului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Astfel, la Mausoleul Eroilor Mărăşeşti, în cadrul evenimentelor dedicate celei de-a V-a ediţii a evenimentului ”Mausolee pe bicicletă”, dar şi cu prilejul Centenarului Generalului Eremia Grigorescu – comandantul Armatei I-a în luptele de la Mărăşeşti din 1917 – va fi organizat, pe data data de 13 septembrie 2019, ora 15.00, un ceremonial militar şi religios de predare a Sabiei (replica) Marelui Voievod Ştefan cel Mare şi Sfânt. 

După finalizarea ceremonialului, Sabia va fi aşezată pe sarcofagul generalului Eremia Grigorescu din interiorul Mausoleului Eroilor Mărăşeşti.

Pe parcursul zilei de vineri, 13 septembrie 2019, cât şi în data de 14 septembrie, până la orele 12.00, Sabia Marelui Voievod Ştefan cel Mare şi Sfânt va putea fi admirată gratuit de către toţi cei care doresc să vină la Mausoleul Eroilor Mărăşeşti.

Sâmbătă, 14 septembrie 2019, de la orele 14.00, Sabia Marelui Voievod Ştefan cel Mare şi Sfânt va fi transferată la Mausoleul Eroilor Mărăşti, unde va fi expusă până în jurul orelor 17.30.

În jurul orei 15.15, la Mausoleul Eroilor Mărăşti sunt aşteptaţi să ajungă şi cicliştii care vor participa la evenimentul ”Mausolee pe bicicletă”.

Cu această ocazie, pe lângă oportunitatea de a viziona celebra Sabie a Marelui Voievod Ştefan cel Mare şi Sfânt, cicliştii vor fi invitaţi să asiste la un happening susţinut de actorii trupei de teatru Protha, dar şi la un mini-concert susţinut de Gabi Stănescu – vioară şi Marta Băceanu – pian.

Evenimentul este organizat de către Direcţia Judeţeană pentru Cultură Vrancea, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi ”Eracle Nicoleanu” Vrancea, Inspectoratul Judeţean de Poliţie Vrancea, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Vrancea şi Muzeul Vrancei.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: