Regizorii „unirişti” aşteaptă „Oscarurile” pentru un proiect derulat sub egida Google

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Proiectul se derulează sub egida Google
Proiectul se derulează sub egida Google

Asociaţia „Uniriştii” şi Colegiul National „Unirea” finalizează al doilea proiect educaţional  sub egida Google. Proiectul face parte din programul finanţat de compania americană sub denumirea de RISE Awards (Roots In Science and Engineering) – Bazele Ştiinţei şi Ingineriei.

Principala ţintă a constituit-o implicarea elevilor şi a profesorilor în alcătuirea de lecţii sau momente de lecţie în sprijinul predării ştiinţelor şi a informaticii. Proiectul prevedea alcătuirea unor filme educaţionale şi ştiinţifice din programa şcolară, dar într-o manieră nouă şi, uneori, inedită.

Elementele predării şi ale învăţării au fost prelucrate în sistemul multimedia, în care elevii sunt scenarişti, operatori imagine, editori de montaj şi chiar actori sau personaje.

Profesori cunoscuţi ai colegiului împreună cu elevi deştepţi şi inimoşi au lucrat în decursul unui an şi au elaborat un “pachet” de lucrări ce pot fi folosite oricând la clasa în completarea predării. Lecţiile sunt accesibile pe internet şi pot fi modele pentru învăţare pentru oricare elev sau adult.

Proiectul are un site: http://lessonsondemand.lufo.ro/index.php/ro/

 Aici pot fi văzute principalele evenimente, lucrările echipelor de Fizică (coordinate de prof. Grigoriu Liliana şi Mirela Bozbici), Chimie (prof. Maria Dochia), Biologie (prof. Corina Ciucu), Matematică (prof. Dan Popoiu), Informatică (prof. Genovica Vulpoiu şi Apreutesei Maricica). Partenerul principal în acest demers a fost Liceul Ioan Slavici din Panciu.

 „Ca şi statistici importante, putem spune că am implicat în jur de 300 de elevi şi peste 30 de profesori de la CNU, Liceul Ioan Slavici Panciu, dar din şcolile Jariştea şi Vulturu. Elevii, împreună cu profesorii au învăţat să facă scenarii, să filmeze, să monteze şi să finalizeze producţii media utile şcolii. Fiecare participant în proiect este mai bogat acum cu competenţe noi pe care şcoala nu le oferă în mod curent. Toate aceste filme educaţionale sunt traduse în limbile engleză şi germană, cu sprijinul doamnelelor profesoare Mihaela Rău şi Laura Pogan”, au precizat reprezentanţii Colegiului Unirea.

 Întâlnirea finală ce se va desfăşura joi 23 ianuarie, la ora 14, în sala de festivităţi CNU se doreşte o gală a creatorilor de video-lecţii, în care va fi prezentată o selecţie a celor mai bune filme realizate de elevii şi profesorii implicaţi în proiect, va urma o discuţie asupra valorii şi impactului acestora în mediul preuniversitar şi, evident, premierea celor mai buni.

Toţi elevii vor primi diplome speciale oferite de Google Rise Awards care le vor certifica competenţele dobândite în şcoală, prin acest proiect. Elevii care au avut o contribuţie serioasă în alcătuirea filmelor vor primi premii din partea companiei Google.

De asemenea se vor acorda “oscarurile” celor mai bune filme, avându-se în vedere elementele de scenariu, montaj, calitatea imaginii, originalitate, caracterul ştiinţific şi educaţional al acestora.

Mai puteţi citi:

FOTO: Elevii de la Colegiul Naţional „Unirea” învaţă să devină regizori de filme

Peste 50% din olimpicii judeţului la fazele naţionale sunt elevi de la Colegiul „Unirea”


 

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite