Record de vaccinări printre profesori. În Vrancea, 83% din cadre didactice s-au imunizat cu cel puţin o doză

Record de vaccinări printre profesori. În Vrancea, 83% din cadre didactice s-au imunizat cu cel puţin o doză

La nivel naţional, media de imunizare împotriva COVID-19 este mult mai mică, aproape la jumătate din efectivul de cadre didactice.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cadrele didactice din Vrancea au dat dovadă de o responsabilitate mult mai mare faţă de restul profesorilor din ţară în ceea ce priveşte imunizarea împotriva COVID-19.

Dacă la începutul anului, când a debutat campania de vaccinare, doar 50% din profesori şi-au anunţat intenţia de imunizare, la nivel de fapte lucrurile au stat mult mai bine.

Astfel, la ora actuală procentul cadrelor didactice vaccinate împotriva COVID-19 a depăşit 80%, mai exact 83%.

Sunt profesori care s-au vaccinat cu cel puţin prima doză, aprope 2.000 aşteptând acum rapelul. În cifre absolute, 3.6000 de cadre didactice din Vrancea  s-au vaccinat până acum împotriva COVID-19, din care 1.700 cu ambele doze.

Numărul total al cadrelor didactice este de 4.300 la nivel de judeţ. Spre comparaţie, la nivel naţional, procentul de imunizare în rândul profesorilor este de doar 45%.

Informaţiile au fost oferite de Direcţia de Sănătate Publică Vrancea.

Vă mai recomandăm:

Mai mult de jumătate dintre profesorii din Vrancea nu ştiu dacă se vor vaccina împotriva COVID-19

Profesorii care nu sunt vaccinaţi ar putea preda doar online. Ministrul Educaţiei: E o presiune din partea părinţilor care ar putea duce la asta

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările