Revoluţionar român, despre inculparea lui Ion Iliescu în dosarul Mineriadei din 1990: „Toate dovezile spun că a avut o implicare gravă în evenimente“

Revoluţionar român, despre inculparea lui Ion Iliescu în dosarul Mineriadei din 1990: „Toate dovezile spun că a avut o implicare gravă în evenimente“

Corneliu Puiu

Procurorii militari ai Parchetului de pe lângă Curtea Supremă au pus în mişcare acţiunea penală, pentru infracţiuni contra umanităţii, împotriva lui Ion Iliescu, Petre Roman, Virgil Măgureanu, Gelu Voican Voiculescu, Nicolae Dumitru şi Florescu Mugurel Cristian, în dosarul Mineriadei din 1990..

Ştiri pe aceeaşi temă

Anunţul că procurorii militari au pus în mişcare acţiunea penală împotriva fostului şef al statului Ion Iliescu, dar şi împotriva altor foşti demnitari, pentru infracţiuni contra umanităţii, în dosarul Mineriadei din 1990, a fost primit cu bucurie de vrâncenii care au luptat pe baricade, la Revoluţie.

Corneliu Puiu este membru al Asociaţiei ”21 Decembrie” şi vestea primită astăzi spune că-i va face sărbătorile de Crăciun mai frumoase.

"Se pare că intrăm în mormalitate. Toate dovezile spun că Ion Iliescu a avut o implicare gravă în evenimentele de la Bucureşti şi chiar în Piaţa Universităţii, iar acest lucru se poate demonstra. Este foarte bine că a fost inculpat şi acum, înainte de Crăciun, am credinţa că se scoate la iveală adevărul pentru istoria României. Pentru mine este foarte important acest lucru. Salut decizia Parchetului Militar, pentru că au trecut 27 de ani şi suntem încă răscoliţi şi supăraţi. Sunt sigur că inculpaţii vor avea parte de un proces corect şi echitabil", ne-a declrat Corneliu Puiu.

În Vrancea,  nouă persoane au murit în timpul evenimentelor din decembrie 1989, fără ca cineva să răspundă pentru asta.

Pe 14 octombrie 2015, procurorii militari din Parchetul General au decis clasarea dosarului Revoluţiei din decembrie 1989, în care au fost făcute cercetări privind moartea a 709 oameni şi rănirea a 2.198, dintre care 1.855 au fost împuşcaţi şi 924 de reţinuţi, PICCJ precizând că pentru unele fapte există condamnări în alte cauze. 

În martie 2016, Procurorul general interimar al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), Bogdan Licu, a cerut "redeschiderea urmării penale în Dosarul Revoluţiei" spund că urmează "să se facă cercetări pentru genocid".

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările