Reabilitarea pasajului Balada, dată firmelor care refac aleile în Grădina Publică

Reabilitarea pasajului Balada, dată firmelor care refac aleile în Grădina Publică

Aşa ar trebui să arate piaţeta  FOTO: Primăria Focşani

Lucrările sunt mai scumpe de trei ori faţă de prima propunere scoasă la licitaţie şi ar trebui să fie finalizate în opt luni.

Ştiri pe aceeaşi temă

După mai multe licitaţii eşuate, Primăria Focşani a găsit în sfârşit un constructor care să se ocupe de modernizarea pasajului de la Balada, aflat într-o gravă suferinţă de ani de zile.

Este vorba despre asocierea de firme SC Iasicon SRL şi SC Sodaco SA, adică aceleaşi firme care repară în momentul de faţă aleile din Grădina Publică.

Firma Sodaco s-a ocupat şi de schimbarea plăcilor sparte din Piaţa Unirii, care continuă să se degradeze. 

Faţă de anul trecut, când valoarea estimată a lucrărilor a fost de 790.000 de lei, de data aceasta Primăria Focşani a pus la bătaie 2,5 milioane de lei din bugetul propriu.

Se propune o reamenajare ambientală urbană prin realizarea unei esplanade ample pietonale care grupează fântâna decorativă existentă şi lucrarea decorativă existentă reprezentând Hora Unirii.

Reabilitarea va cuprinde mai multe categorii de lucrări, printre care şi amenajarea spatiilor verzi adiacente esplanadei pietonale şi a jardinierelor existente, realizarea de instalaţii de iluminat exterior, instalaţii de irigat automate pentru spatiile verzi, instalarea unui sistem de supraveghere video a zonei şi dotarea cu mobilier urban.

Durata de execuţie a lucrării este de 8 luni.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: