Răfuială politică: primarul Focşaniului cere demiterea prefectului din cauza măsurilor contra pandemiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul Misăilă şi prefectul Berbece se au ca şoarecele cu pisica
Primarul Misăilă şi prefectul Berbece se au ca şoarecele cu pisica

Lista conflictelor dintre primarul social-democrat şi prefectul liberal este foarte lungă, majoritatea subiectelor având legătură cu pandemia. Acum, divergenţele pleacă de la centrele de testare la COVID-19.

Deşi la Centru se coace de o alianţă PNL-PSD pentru constituirea noului guvern, în teritoriu cele două partide se au ca şoarecele cu pisica.

La Focşani, primarul PSD al municipiului, Cristi Misăilă, cere guvernului, nu se ştie deocamdată dacă celui interimar sau viitor, să îl demită pe prefectul PNL Gheorghiţă Berbece, pentru incompetenţă şi ipocrizie.

Asta după ce prefectul şi-a permis să-i ceară în regim de urgenţă organizarea de centre de testare gratuită a populaţiei şi deschiderea de centre noi de vaccinare.

"Deşi  rata de infectare în municipiu se află de peste 20 de zile pe un trend ascendent galopant, nu am văzut nicio reacţie din partea domnului  primar Cristi Valentin Misăilă. O poză la vaccin, care de fapt este tot un fel de campanie proprie, nu ţine loc măsurilor ce trebuiau luate până acum de primărie, lipsa lor fiind unul din factorii pentru care Focşaniul se află în situaţia actuală. Îi solicit în mod expres ca în calitatea pe care o deţine, de preşedinte al Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă, să ia cât mai urgent  măsurile ce se impun pentru  a proteja sănătatea  locuitorilor municipiului, prin organizarea de centre de testare gratuită a populaţiei, prin deschiderea  de centre noi de vaccinare şi mai ales prin derularea unei campanii  vizibile şi eficiente la nivel local cu privire la importanţa vaccinării", susţine prefectul Gheorghjiţă Berbece.

Acesta i-a şi indicat primarului de unde să facă rost de resursă umană necesară, respectiv personalul Direcţiei de Asistenţă Socială Focşani, precum şi personalul din cabinetele medicale şcolare pe durata vacanţei de 2 săptămâni acordată elevilor pe fondul  situaţiei epidemiologice.

Berbece i-a mai amintit primarului că pe timpul pandemiei, de anul trecut şi până acum, s-a ocupat, din orgoliu politic, doar cu blocaje şi atacuri, fără să colaboreze cu celelalte autorităţi.

Misăilă: "Nu pot tolera minciuna, ipocrizia şi incompetenţa"

În replică, primarul Cristi Misăilă a acuzat atât Guvernul Cîţu, cât şi pe preşedintele Iohannis pentru campania de vaccinare dezastruoasă.

"Culmea tupeului instituţional o atinge domnul Prefect atunci când afirmă public că „din august 2021 ne confruntăm cu cel de-al patrulea val al pandemiei şi cu o nouă tulpină a virusului Sars-Cov-2 mai agresivă, cu impact negativ asupra populaţiei tinere şi nu numai”. Şi dacă din august ne confruntăm cu o nouă tulpina, mai agresivă... ce făceaţi pe 25 septembrie 2021 la Romexpo Bucureşti, domnule Prefect? Eraţi cumva la o întâlnire oficială ca să analizaţi măsurile necesare combaterii acestei noi tulpini. Nu, domnule Prefect, eraţi la Congresul PNL, împreună cu alţi 5000 de liberali din toată ţara! 5000 mii de oameni înghesuiţi într-un spaţiu închis, deşi ştiaţi că România este deja lovită de valul 4 al pandemiei de Covid! Am declarat că susţin necesitatea unui acord politic care să ne ajute să traversăm această perioadă extrem de dificilă, dar nu pot tolerarea minciuna, ipocrizia şi incompetenţa, drept pentru care cer public demisia lui Berbece din funcţia de Prefect al Judeţului Vrancea", a precizat primarul Misăilă.

Edilul a mai menţionat că speră ca această criză politică să ia sfârşit cât mai repede şi viitorul guvern să numească un profesionist în funcţia de prefect al judeţului Vrancea.

Râca dintre primar şi prefect este veche la Vrancea.

Luna trecută, Misăilă i-a cerut prefectului Berbece să revizuiască hotărârea Consiliului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă pentru a permite organizarea de evenimente private.

În luna martie, prefectul a pârât la Guvern mai multe persoane cu funcţii publice, printre care şi pe primarul Misăilă, că au participat la un chef ilegal la un restaurant din Focşani, cu 70 de persoane, în condiţiile în care accesul era limitat doar la 20 de persoane.

Vă mai recomandăm:

Primarul Focşaniului, participant la un chef ilegal, „fără botniţă”. Procurori, judecători, poliţişti, pe lista invitaţilor

Primarul Focşaniului îl acuză pe prefectul de Vrancea că aduce deservicii industriei ospitalităţii

Focşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite