PUG-ul Focşaniului, blocat de proiectul noii autostrăzi Ploieşti-Focşani-Albiţa

PUG-ul Focşaniului, blocat de proiectul noii autostrăzi Ploieşti-Focşani-Albiţa

Proiectul autostrăzii

Plan Urbanistic General al municipiului Focşani, expirat de patru ani, a fost prelungit până în 2015, cu toate că s-au plătit bani grei pentru a fi realizat.

Ştiri pe aceeaşi temă

Proiectul autostrăzii Ploieşti-Focşani-Albiţa încurcă planurile municipalităţii din Focşani, care nu poate finaliza încă Planul Urbanistic General, o lucrare pe cât de necesară, pe atât de aşteptată.

În Planul Urbanistic General se prevede tot ce înseamnă sistematizarea şi organizarea teritoriului, fiind absolut necesar pentru realizarea oricăror lucrări de interes public dar şi privat.

În acest sens, reprezentanţii municipalităţii au discutat în comisia tehnică de amenajare a teritoriului şi urbanism un alt traseu pentru autostrada Ploieşti - Focşani – Albiţa, diferit decât cel stabilit iniţial, motivat şi de faptul că între timp pe actualul culoar au fost realizate construcţii.

Practic, Primăria Focşani doreşte ca autostrada să nu mia străbată intravilanul oraşului, ci să parcurgă zona Mîndreşti.

“În vederea continuării etapei de avizare, respectiv obţinerea recepţiei lucrării PUG de către OCPI, trebuie identificat un traseu optim pentru municipiu ca şi culoar al autostrăzii, obligatoriu a fi evidenţiat în lucrarea PUG”, se arată în adresa care va fi trimisă la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, instituţie de la care se aşteaptă acum avizul pentru noul PUG.

Costul total al proiectului de PUG, cu tot cu acte adiţionale, a ajuns la circa 600.000 lei, dublu faţă de costurile iniţiale.

PUG-ul Focşaniului, copyright după cel al Piteştiului

În 2010, după finalizarea PUG-ului de către proiectant, mai multe fişe de cartografiere conţineau elemente care nu au nici o legătură cu judeţul. Astfel, pe o linie de demarcaţie apărea menţiunea Autostrada A1 dar şi râul Argeş, iar în mai multe menţiuni se făcea trimitere la municipiul Piteşti.

Erorile au fost sesizate de către oficialii APM în momentul în care PUG-ul a fost depus la avizare, fapt pentru care s-a dispus refacerea lui.

În lipsa unui Plan Urbanistic General, Primăria Focşani îl prelungeşte pe actualul până în 2015

De trei ani, Focşaniul nu are un Plan Urbanistic General

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: