PSD Vrancea, amendat de Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării pentru mesaj care încalcă dreptul la demnitate pe criteriu etnic

PSD Vrancea, amendat de Consiliului Naţional pentru
Combaterea Discriminării pentru mesaj care încalcă dreptul la demnitate pe criteriu etnic

PSD Vrancea

Mesajul PSD a fost postat şi distribuit de memvrii PSD pe paginile de socializare. Decizia CNCD poate fi contestată

Ştiri pe aceeaşi temă

Colegiul director al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD)a adoptat miercuri mai multe hotărâri legate de declaraţii ale unor lideri ai partidelor politice sau chiar organizaţii politice.

Printre acestea se află şi un mesaj al Organizaţiei PSD  Vrancea, „Klaus, Siegfried, Kovesi, Orban, Hellvig, Clotilde, Kelemen, Tomac. Au ajuns străinii să ne conducă ţara? Felicitări SRI”, despre care membrii CNCD a hotărâre cu unanimitate de voturi că reprezintă faptă de discriminare şi încalcă dreptul la demnitate pe criteriul de apartenenţă etnică/naţională, conform art. 2 alin. (1) şi art. 15 din O.G. 137/2000, republicată.

Astfel, în cazul PSD Vrancea a-a aplicat sancţiunea amenzii contravenţionale în cuantum de 2.000 lei. Astfel, la vremea respectivă acest mesaj a fost distribuit pe reţelele de socializare de aproape toţi liderii PSD Vrancea.

În cadrul aceleeaşi şedinţe, preşedintele Klaus Iohannis a fost amendat cu 5.000 de lei de CNCD, după ce, în luna aprilie, a acuzat PSD că vrea să vândă Ardealul ungurilor. ”Jó napot, Ciolacu! (Bună ziua, Ciolacu!) Oare ce v-a promis liderul de la Budapesta, Viktor Orban, în schimbul acestei înţelegeri?”, a fost acuzaţia lansată de şeful statului la adresa PSD.

Preşedintele Klaus Iohannis a considerat că decizia CNCD este una profund politică şi că va contesta amenda în instanţă.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: