Proiectil neexplodat, găsit în urma unor lucrări în Cartierul Sud

Proiectil neexplodat, găsit în urma unor lucrări în Cartierul Sud

Proiectilul a fost găsit la Sud

Un element de muniţie rămas neexplodat a fost identificat în timpul desfăşurării unor lucrări în zona Sud a municipiului Focşani în după-amiaza zilei de marţi, 31 octombrie

Ştiri pe aceeaşi temă

Astfel, în urma unui apel primit prin intermediul numărului unic de urgenţă 112, specialiştii pirotehnişti din cadrul ISU Vrancea s-au deplasat pe strada Aleea Sudului nr. 2, unde au identificat un proiectil perforant, de calibru 76 mm.

Acesta a fost ridicat şi transportat în condiţii de siguranţă la depozitul special amenajat în vederea distrugerii. Având în vedere pericolul la care se expun cetăţenii în momentul descoperirii elementelor de muniţie rămase neexplodate, reamintim că acestea nu trebuie atinse, ridicate ori transportate în alte locuri, deoarece, în ciuda gradului avansat de deteriorare pot fi încă active.

De asemenea, este interzisă introducerea muniţiilor în foc, topirea elementelor metalice sau folosirea muniţiilor pentru improvizarea diverselor unelte. Orice situaţie de acest gen trebuie anunţată la numărul de apel unic pentru situaţii de urgenţă 112.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: