Profesorul de matematică Dan Popoiu, numit director al Centrului de Execelenţă Vrancea

Profesorul de matematică Dan Popoiu, numit director al Centrului de Execelenţă Vrancea

Dan Popoiu a fost numit director al Centrului de Excelenţă Vrancea

Din anul şcolar 2021-2022, în  judeţul Vrancea va funcţiona Centrul Judeţean de Excelenţă, centru care are finaţare de la bugetul de stat.

Ştiri pe aceeaşi temă

Profesorul de matematică Dan Popoiu, de la Colegiul Naţional Unirea Focşani, a fost numit director al Centrul Judeţean de Excelenţă Vrancea. Profesorul  a fost detaşat în interesul învăţământului, începând cu 1 ocombrie

Centrul Judeţan de Excelenţă  va funcţiona în sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Vrancea, din Str. Dornei nr. 5, Focşani, însă activităţile cu elevii se vor desfăşura în unităţile şcolare  cu care directorul centrului va semna acorduri de parteneriat.

Centrul de Excelenţă va elabora şi va aplica strategii şi politici pentru selecţia, pregătirea, susţinerea şi motivarea elevilor capabili de performanţă din clasele de gimnaziu şi liceu.

Profesorul Dan Popoiu precizează că  în luna  octombrie activitatea centrului se va concentra pe selecţia elevilor şi a cadrelor didactice care vor coordona grupele de excelenţă. 

"Traversăm o perioadă foarte dificilă generată de pandemie, de aceea  activitatea de pregătire va începe,  probabil, în luna noiembrie, chiar dacă vom lucra on line. În constituirea grupelor,vor avea prioritate, disciplinele care au concursuri naţionale şi internaţionale şi  la care elevii  din judeţul nostru au obţinut rezultate deosebite în anii trecuţi, dar, în egală măsură,  vom acorda atenţie  şi activităţilor interdisciplinare şi transdisciplinare.  Întregul nostru efort se va îndrepta  către asigurarea tuturor resurselor necesare în vederea obţinerii performanţei. Sunt convins că împreună, elevi şi profesori, vom face din Centrul de Excelenţă Vrancea un punct de referinţă", potrivit unui comunicat al IŞJ vrancea

Centrul Judeţean de Excelenţă Vrancea  este unitate conexă a Ministerului Educaţiei, cu personalitate juridică,  ce funcţionează la nivel judeţean,  fiind coordonat metodologic de Inspectoratul Şcolar Judeţean.

Finanţarea centrului este asigurată din bugetul Ministerului Educaţiei, dar poate primi finanţare şi din sponsorizări şi donaţii, în condiţiile legii, aşa cum se precizează în ORDIN nr. 5562 din 14 septembrie 2020, privind aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare a centrelor judeţene de excelenţă/Centrului Municipiului Bucureşti de Excelenţă .
   
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările