Profesorii din Vrancea au decis boicotarea simulărilor la Evaluarea Naţională şi Bacalaureat: "Grilele de salarizare au fost impuse, nu negociate"

Profesorii din Vrancea au decis boicotarea simulărilor la Evaluarea Naţională şi Bacalaureat:

FSLÎ, cel mai mare sindicat din învăţământ

Simularea la Evaluarea Naţională are loc în perioada 5-7 martie, în timp ce simularea la Bacalaureat este prevăzută pentru 19-22 martie.

Ştiri pe aceeaşi temă


Sindicaliştii reuniţi în cadrul şedinţei Consiliului Judeţean al Liderilor SLÎ Vrancea au hotărât că membrii de sindicat nu vor participa la simularea Evaluării Naţionale din zilele de 5-7 martie şi nici la simularea examenului de Bacalaureat din zilele de 19-22 martie. 

Sindicaliştii din învăţământ sunt nemulţumiţi de faptul că grilele de salarizare pentru personalul din învăţământ prevăzute de legea cadru nu au fost negociate, ci impuse.

De asemenea, ei cer ca reîncadrarea personalului din învăţământ să se realizeze prin înmulţirea coeficienţilor de ierarhizare corespunzător fiecărei funcţii cu salariul minim brut pe ţară. Totodată, calculul sporurilor şi al indemnizaţiilor să se facă prin raportare la salariul  de bază majorat din 2018 şi nu la cel din 2016 şi se doreşte acordarea majorării de 20% pentru personalul nedidactic.

Potrivit sindicaliştilor, revendicările amintite mai sus au fost neglijate de Ministerul Educaţiei şi de Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale.  Prin urmare, cadrele didactice îşi vor îndeplini atribuţiile specifice funcţiei în conformitate cu orarul unităţii de învăţământ.

Inspectorul general şcolar al IŞJ Vrancea, Dorin Cristea, a luat notă de aceast[ informare a sindicatelor şi spune că va solicita conducerilor şcolilor o notă explicativă legată de participarea sau nu la boicot, fără ca acest lucru să însemne ameninţare, aşa cum s-a exprimat liderii de sindicat.

"Aceste simulări sunt în responsabilitatea şcolilor şi trebuie să ştim şi noi ce s-a întâmplat, chiar dacă nu sunt obligatorii", ne-a spus Dorin Cristea.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările