Primul bugetar din Vrancea care şi-a luat bilet la mare pe banii statului. Cât i se va plăti pentru un sejur în iulie la Mamaia

Primul
bugetar din Vrancea care şi-a luat bilet la mare pe banii statului. Cât i se va plăti pentru un sejur în iulie la Mamaia

Vasile Chirilă, primarul comunei Bilieşti

Edilul comunei Bilieşti, liberalul Vasile Chirilă, va pleca în iulie 2020, în staţiunea Mamaia pentru curs de perfecţionare denumit „Sistem de control intern managerial”.

Ştiri pe aceeaşi temă

Deşi oamenii sunt încă bulversaţi de pe urma perioadei lungi de izolare în care au fost obligaţi să stea din cauza pandemiei de coronavirus şi încă nu şi-au făcut planuri de vacanţă în această vară, primarul PNL al comunei Biliesti, judeţul Vrancea, ne demonstrează contrariul. 

Nici nu începuse Starea de Alertă la nivel naţional şi edilul Vasile Chirilă şi-a asigurat o vacanţă de şapte zile într-un luxos hotel de pe litoralul românesc, pentru că, vorba aceea, turismul românesc trebuie sprijinit.

Vorbim de o vacanţă oarecum diferită, plătită din bani publici, la adăpostul unui aşa zis curs de perfecţionare denumit pompos „Sistem de control intern managerial”.

Cursul este iniţiat de firma Inspire Partner şi se adresează celor care lucrează în cadrul administraţiei publice locale şi chiar centrale. Astfel, primarul Vasile Chirilă se va afla Mamaia în perioada 12-19 iulie, la Hotelul Majestic, unde va avea condiţii all inclusiv pentru care primăria pe care o păstoreşte plăteşte 4.752 de lei. La serviciile de cazare şi masă se mai adaugă şi preţul cursului, de 970 de lei.

Cel mai probabil, prezentarea făcută de organizatori pentru cursurile de pe litoral l-a determinat pe edil să nu stea prea mult pe gânduri.

“Am ales pentru dumneavoastră locaţii deosebite pe litoral, în staţiuni balneare şi la munte, astfel încât să vă puteţi relaxa şi în acelaşi timp să dobândiţi experienţa profesională de care aveţi nevoie. Locaţiile sunt selectate şi atent monitorizate de compania noastră pentru a vă putea pune la dispoziţie servicii de cea mai înaltă calitate, condiţii de cazare superioare şi cel mai bun raport calitate-preţ”, potrivit invitaţiei lansate de firma orgabnizatoare.

Vasile Chirilă ne-a declarat că într-un fel a fost obligat de Curtea de Conturi şi reglementările din noul Cod Administrativ să se instruiască.

"Banii sunt prinşi în bugetul local. De când sunt primar (n.r. 8 ani), eu nu am fost niciodată la un astfel de curs, nici măcar prin Asociaţia Comunelor. M s-a recomandat de cei care au venit prin control că ar fi bine să merg şi eu la cursuri, pentru că sunt probleme legate de controlul de management intern, de care răspun. Cârcotaşii spun că sunt la ultimul mandat şi din cauza asta merg la curs, că nu mai prind altul, dar electoratul va decide treaba asta", ne-a declarat primarul Vasile Chirilă.

Acesta nu a ştiut să ne spună dacă îşi va lua şi familia la mare, precizând că trebuie să plătească din buzunarul propriu dacă o va face, dar că în această vară şi alţi funcţionari din primărie vor fi trimişi la instruire, pe rând. Pentru unul dintre ei s-a asigurat deja prezenţa la un curs similar, dar la munte, pentru un cost de 725 de euro.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: