Cum va arăta spitalul din România de 600 milioane de euro construit de la zero VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Macheta noului spital din Focşani
Macheta noului spital din Focşani

Autorităţile din Vrancea au făcut cel mai important pas pentru construirea noului spital judeţean, care are termen de finalizare anul 2026. Acesta va fi inclus pentru finanţare în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

Aleşii judeţeni au aprobat documentaţia la Studiul de Fezabilitate şi indicatorii tehnico-economici pentru acest obiectiv de investiţie care se numeşte ,,Spitalul Judeţean de Urgenţă Focşani”.

Studiul de fezabilitate a costat 3,7 milioane de lei, iar pentru construirea noului spital s-au atras în patrimoniul judeţului nu mai puţin de 18 hectare de teren, care se află la marginea oraşului. Proiectul implică construirea unui spital de ultimă generaţie, conceput pentru a prelua un număr important de pacienţi de la celelalte spitale din judeţ.

Mai mult, în contextul în care nu există un spital regional care să deservească regiunea Sud- Est, adresabilitatea noului spital este estimată la nivelul întregii regiuni.

Două hectare de suprafaţă construită

Noul spital din Focşani va avea o capacitate de spitalizare de 900 paturi, din care 775 paturi de spitalizare continuă, 60 paturi de spitalizare de zi şi 65 de paturi pentru însoţitori, va avea bloc universitar cu săli de curs şi amfiteatru, săli de operaţie şi spaţii special concepute pentru toate activităţile medicale şi conexe, inclusiv heliport.

Suprafaţa construită propusă este de 20.030 metri pătraţi. 

focsani spital

„Realizarea noului spital judeţean este un proiect major pentru judeţul Vrancea. De asemenea, avem în plan să construim un corp de locuinţe strict pentru medici, am discutat deja acest aspect la Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL). Proiectul este foarte complex, dar cu voinţă şi implicare vom reuşi să îl finalizăm cu succes”, a precizat preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Cătălin Toma.

VIDEO

Potrivit autorităţilor, construcţia noului spital este estimată la valoarea de 588 de milioane de euro, o sumă enormă care se vrea atrasă prin Programului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

De altfel, în urmă cu zece zile, prim-ministrul Florin Cîţu a confirmat la Focşani că noul spital va fi prins în PNRR.

„Cel mai important lucru este că dorim să construim spitale noi, lucru care nu s-a mai întâmplat până acum în România. Spitalul de la Focşani îl introducem în PNNR“, a spus premierul.

Singura condiţie pusă autorităţilor este să finalizeze construcţia până în anul 2026.

Vă recomandăm să mai citiţi:

UE va finanţa construcţia Spitalului Regional Craiova

Bani europeni pentru noul spital regional de la Cluj. Comisia Europeană alocă 47 de milioane de euro din cei peste 500 de milioane necesari proiectului

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite