Primul pas spre realizarea drumului expres Buzău-Focşani. Când ar trebui să înceapă lucrările

Primul pas spre realizarea drumului expres Buzău-Focşani. Când ar trebui să înceapă lucrările

Investiţia este finanţată prin programul Infrastructura Mare

Investiţia este parte a Programului Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020 şi vizează realizarea drumului expres Ploieşti-Buzău-Focşani-Bacău-Paşcani.

Ştiri pe aceeaşi temă

Documentaţia tehnică pentru drumul expres Buzău-Focşani a fost semnată de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere – S.A. Valoarea totală a acestui contract este de 29,3 milioane de lei, finanţarea urmând să fie nerambursabilă, alocată prin Programului Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020.

Lucrările propriu-zise însă nu vor începe mai devreme de doi ani.

Potrivit Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere – S.A, perioada de implementare a proiectului este de 24 luni, adică până în septembrie 2020, ceea ce înseamnă că lucrările propriu-zise însă nu vor începe mai devreme de 20121. Sectorul de Drum Expres Buzău-Focşani are o valoare estimată de 282,36 milioane euro.

“Astfel, va rezulta creşterea vitezei de deplasare şi a fluenţei traficului, micşorarea timpilor de transport, cu implicaţii economice pozitive şi îmbunătăţirea condiţiilor de circulaţie în zonă, de menţionat este faptul că în conformitate cu Master Planul General de Transport se doreşte realizarea unui drum de mare viteză pe direcţia Ploieşti – Buzău – Focşani – Bacău – Paşcani“, potrivit notei de fundamentare.

Sectorul de Drum Expres Buzău-Focşani are o valoare estimată de 282,36 milioane euro.

În total, drumul Expres  Ploieşti-Buzău-Focşani-Bacău-Paşcani va costa peste 1,5 miliarde de euro. El este împărţit în cinci sectoare care vor fi scoase la licitaţie în mod independent, respectiv Ploieşti-Buzău, Buzău-Focşani, Focşani-Bacău, Bacău-Paşcani, Paşcani-Suceava, cu o lungime totală de peste 330 km.

Drumul expres ar  trebui să preia traficul de pe DN 2, pe ruta Nord-Sud, unde se înregistrează cele mai mari valori a traficului din Moldova.

citeste totul despre: