Primarul „Taxailă” a primit bani de la ministrul „Grindă”. Ce sume a decontat Ministerul Lucrărilor Publice pentru străzile modernizate din Focşani

Primarul „Taxailă” a primit bani de la ministrul „Grindă”. Ce sume a decontat Ministerul Lucrărilor Publice pentru străzile modernizate din Focşani

Cristi Misăilă şi Ion Ştefan

Edilul Cristi Misăilă şi ministrul Ion Ştefan s-au aflat în ultimele luni într-un conflict continuu, după ce edilul l-a acuzat pe rivalul său că-i blochează banii de investiţii.

Ştiri pe aceeaşi temă

După ce săptămâna trecută Corpul de Control al Ministerului Lucrărilor Publice a verificat şantierele din Focşani, pentru a vedea cum s-au achitat de sarcini constructorii, controlul încheindu-se cu un proces verbal în care se specifică că nu s-au constatat neconformităţi la lucrări, Ministerul Lucrărilor Publice a virat în conturile Primăriei Focşani suma de 4 milioane de lei, reprezentând decontarea investiţiilor realizate prin PNDL.

Este practic puţin mai mult decât suma reclamată de Primărie că a fost refuzată la plată, după ce acelaşi Corp de Control a constatat în decembrie 2019 că s-a lucrat prost pe câteva străzi din municipiu.

A fost şi motivul pentru care primarul Misăilă (supranumit Taxailă) şi ministrul Ştefan (zis Grindă) s-au atacat reciproc în această perioadă, inclusiv folosinnd aceste apelative.

La vremea respectivă, inspectorii MLPDA au descoperit foarte multe neconformităţi între documentele trimise la minister şi ceea ce s-a realizat iar probleme au fost găsite pe străzile Albinei, Cărăbuş, Muncitori, Alecu Russo, astfel că ministerul a refuzat o factură de 3,3 milioane de lei emisă de Primăria Focşani.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările