Primarul oraşului Mărăşeşti, acuzat de participaţie improprie la furt calificat. El a fost trimis în judecată

Primarul oraşului Mărăşeşti, acuzat de participaţie improprie la furt calificat. El a fost trimis în judecată

Valerică Chitic

Anul trecut Valerică Chitic a fost condamnat la un an şi jumătate cu amânarea executării pedepsei pentru infracţiunea de conflict de interese în formă continuată.

Ştiri pe aceeaşi temă

Nici bine nu s-a a terminat judecata dintr-un dosar penal care putea să-l lase fără mandatul de edil şi primarul PSD al oraşului Mărăşeşti, Valerică Chitic, trebuie să dea din nou ochii cu judecătorii.

De această dată, Chitic este judecat într-un dosar care se află în cercetare din anul 2017 la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea în care parte vătămată este Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare- Filiala Teritorială de Îmbunătăţiri Funciare Buzău Moldova Sud.

Procurorii au  administrat probele şi au efectuat actele de urmărire penală, dispunând începerea judecăţii. Chitic este acuzat de comiterea infracţiunii de participaţie improprie la furt calificat. Împreună cu el în dosar mai sunt judecaţi Ionuţ Bulancea, pentru săvârşirea infracţiunilor de participaţie improprie la furt calificat, participaţie improprie la fals în înscrisuri sub semnătură privată, şi Lubian Ciobotaru, pentru săvârşirea infracţiunii de mărturie mincinoasă.

Procesul primarului oraşului Mărăşeşti va avea loc la Judecătoria Panciu.

Anul trecut Valerică Chitic a fost condamnat la un an şi jumătate cu amânarea executării pedepsei pentru infracţiunea de conflict de interese în formă continuată. Primarul din Mărăşeşti a fost trimis în judecată în iunie 2017, după ce  Agenţia Naţională de Integritate a descoperit  faptul că în calitate de primar al oraşului Mărăşeşti a participat la luarea unor decizii cu privire la raporturile dintre Primăria oraşului Mărăşeşti şi firma familiei sale, S.C. Valerio Prestal S.R.L. Mărăşeşti.

Pe parcursul termenului de supraveghere, Chitic a fost obligat să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Mărăşeşti sau a Şcolii Generale Pufeşti, pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare, sub coordonarea Serviciului de Probaţiune Vrancea.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: