Primarul Focşaniului, participant la un chef ilegal, „fără botniţă”. Procurori, judecători, poliţişti, pe lista invitaţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristi Misăilă, primarul Focşaniului
Cristi Misăilă, primarul Focşaniului

Petrecerea privată prilejuită de aniversarea unui afacerist local a avut loc vineri, la un local din Focşani cu participarea a aproximativ 70 de persoane, printre care şi mulţi poliţişti.

Primarul municipiului Focşani, Cristi Misăilă împreună cu alte persoane cu funcţii importante din judeţ şi regiune au participat, vineri, la o petrecere privată organizată în afara cadrului legal, având în vedere situaţia pandemică.

Lucian Pintilie, patronul unei benzinării,  şi-a aniversat ziua de naştere la Ballroom Ghibi din Focşani şi a avut invitaţi de seamă, potrivit G4Media, care citează dintr-o reclamaţie trimisă primului ministru şi mai multor miniştri de către prefectul Gheorghiţă Berbece. Despre afacerist, prefectul spune că este un personaj cu trecut penal, autorul unor infracţiuni economice.

Astfel, la chef au participat, pe lângă primarul Misăilă, oameni din Direcţia Generală Antifraudă Constanţa, Petrică Munteanu-şeful Direcţiei Regionale a Finanţelor Publice Galaţi, procurorul şef Ionel Drâmbă de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Focşani, Florin Iamandi, şeful Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice, judecătorul Iulian Păun, preşedintele Judecătoriei Focşani, Sebastian Ciocan, directorul adjunct al ITM Vrancea şi câţiva poliţişti.

Misăilă, care zilele trcute le spunea cadrelor medicale prezente la un spectacol dedicat lor că "mi-aş dori să nu mai purtăm aceste botniţe", a recunoscut jurnaliştilor de la G4Media că a participat la petrecere, dar că s-au respectat normele sanitare.

Prefectul Gheorghiţă Berbece are însă altă varianţă în reclamaţia făcută la nivel înalt.

„Evenimentul a avut loc în timpul orelor de program, ceea ce ridică un mare semn de întrebare asupra modalităţii în care aceste persoane  gestionează/manageriază conducerea acestor instituţii. În condiţiile în care de peste un an ne luptăm cu această pandemie şi încercăm prin coalizarea tuturor factorilor să gestionăm răspândirea acestui virus, cu rezultate bune pentru judeţul Vrancea în ultima lună de zile, astfel de evenimente care au în centrul lor oameni de conducere din instituţii publice nu fac decât să zădărnicească această luptă”, se arată în reclamaţia prefectului Gheorghiţă Berbece.

Acesta a menţionat că cheful a durat peste 12 ore şi la el ar fi participat 60-70 de persoane.

Prefectul a mai precizat  în sesizare că petrecerea a durat circa 12 ore, cu participarea a 60-70 de persoane.

Poliţia a dat 24 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 13.000 de lei, respectiv 3 pentru organizarea evenimentului, 20 pentru participarea la eveniment, precum şi o sancţiune pentru nerespectarea Legii 333/ 2003 (nefuncţionarea sistemului de supraveghere),

Vă mai recomandăm:

Poliţişti din Vrancea, cercetaţi după ce au chefuit la două petreceri private cu zeci de persoane

Primarul din Focşani a desfiinţat o companie „dedicată” ginerelui său, pe care tot el o înfiinţase. Ginerele a ajuns şef la Poliţia Locală

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite