Primarul Focşaniului cere Serviciului Urbanism autorizaţie pentru demolarea „Blocului NATO“

Primarul Focşaniului cere Serviciului Urbanism autorizaţie pentru demolarea „Blocului NATO“

Blocul G2

Blocul G2 din Focşani din Cartierul Bahne, în care au locuit asistaţii social, urmează să fie demolat de  Primăria Focşani.

Ştiri pe aceeaşi temă

Primarul Cristi Misăilă a solicitat pe data de 29 martie, Primăriei Focşani, autorizaţie pentru demolarea Blocului G2.

Potrivit devizului de cheltuieli, demolarea ar urma să coste 1,8 milioane de lei, în preţ fiind incluse proiectare, avize, dirigenţie de şantier etc.

Suma pare destul de mare, ţinând cont de ceea ce au propus experţii, care au ajuns la concluzia că o viitoare reabilitare va costa mai mult decât construirea imobilului de la zero. Adică, în varianta reabilitării cheltuielile vor fi de 3,3 milioane de lei, iar în cazul demolării şi construirii de la zero noua clădire va costa până în trei milioane de lei. Ceea ce este greu de crezut că municipalitatea va construi cu 1,5 milioane de lei o nouă clădire.

Interesant este că demolarea blocului ar urma să dureze un an, ceea ce înseamnă că în cea mai optimistă variantă construcţia va fi făcută una cu pământul abia în vara anului 2020. Demolarea se va face de la acoperiş la fundaţii, mecanizat şi manual, pentru a se evita prăbuşirea ei.

Blocul G2, construit în anul 1970, este compus din 103 apartamente cu o cameră. La începutul anilor 2000, imobilul a fost reabilitat complet de municipalitate, oferind condiţii foarte bune pentru beneficiari. Locuinţele au fost repartizate asistaţilor social, care timp de 18 ani nu au plătit nici un fel de utilităţi.

În schimb, aceştia au distrus tot, chiar şi uşile metalice le-au vândut la fie vechi. În primăvara anului trecut, Primăria Focşani i-a lăsat fără utilităţi pe beneficiari şi i-a evacuat, fiind făcute acte în instanţă pentru recuperarea datoriilor.

Cei mai mulţi dintre asistaţii social au fost mutaţi într-un alt imobil al Primăriei, după ce au semnat noi contracte prin care se angajează să-şi plătească dările. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: