Primarul Focşaniul pune grănicerii să oprească coronavirusul dacă boala intră în oraş. „Eu vreau să-mi protejez cetăţenii“

Primarul Focşaniul pune grănicerii să oprească coronavirusul dacă boala intră în oraş. „Eu vreau să-mi protejez cetăţenii“

Cristi Misăilă

În Vrancea, au fost stabilite până în prezent două centre de carantină pentru persoanele care vin din zonele afectate.

Ştiri pe aceeaşi temă

După îndelungi discuţii şi controverse, autorităţile judeţene şi din Focşani s-au pus de acord asupra unui centru de carantină pentru persoanele care vin din zonele afectate de boala care face ravagii în lume, coronavirusul.

Acest centru a fost stabilit în apartamentul Crucii Roşii din Focşani, care are o capacitate de zece locuri.

Primarul, care s-a opus ca acest centru să funcţioneze în incinta hotelului de practică al Colegiului Economic Mihail Kogălniceanu a precizat că dacă se va ajunge în situaţia ca în oraş să apară chiar şi un singur caz de infecţie, el va închide municipiul.

“În situaţia în care apare o singură persoană în municipiul Focşani infestată, eu închid oraşul. Iau cele mai drastice măsuri. Eu vreau să-mi protejez cetăţenii, indiferent ce se spune la nivel naţional, pentru că nu este posibil să fim indiferenţi la asemenea situaţii”, a spus Misăilă pentru EuropaFM.

În Vrancea a mai fost stabilit un centru de carantină, în Tabăra Gălăciuc, care se află în comuna Tulnici, locaţie care va fi pregătită pentru a prelua cazuri la nevoie în aproximativ o săptămână.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: