Primarul Cristi Misăilă şi ministrul Ion Ştefan au dat la pace. De ce a venit Corpul de Control al Ministerului Lucrărilor Publice la Focşani

Primarul Cristi Misăilă şi ministrul Ion Ştefan au dat la pace. De ce a venit Corpul de Control al Ministerului Lucrărilor Publice la Focşani

Primarul Cristi Misăilă şi ministrul Ion Ştefan

Cei doi demnitari s-au războit câteva luni după ce primarul PSD al Focşaniului l-a acuzat pe ministrul liberal că îi blochează banii pentru investiţii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Echipa de control a Serviciului Corp Control din cadrul Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei a verificat, vineri, cum se prezintă lucrările finanţate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL).

Este vorba despre 28 de străzi pe care municipalitatea şi-a propus să le modernizeze. Câteva dintre acestea au fost subiectul unei dispute, în decembrie anul trecut, între ministrul Lucrărilor Publice, Ion Ştefan, şi primarul Cristi Misăilă. La vremea respectivă, ministrul a refuzat la plată două solicitări ale primăriei, în valoare totală de 3,3 milioane de lei, din cauza unor neconformităţi, respectiv lucrări care nu corespundeau calitativ.

Disputa a continuat până azi, când concluzia Corpului de Control a fost alta.

“În urma verificării documentelor şi a vizitei din teren, procesul verbal încheiat arată faptul că <<nu s-au constatat neconformităţi privind lucrările executate şi solicitate spre decontare>>”, a anunţat Primăria Focşani, care a prezentat şi un facsimil al procesului verbal.

De menţionat că încă de la prima verificare a Corpului de Control al ministrului, primarul Cristi Misăilă a contestat că acea structură funcţionează ilegal, pentru că nu există o hotărâre de guvern privind organizarea şi funcţionarea sa, dar de data aceasta se bucură de concluziile puse în procesul verbal de acelaşi corp de control "ilegal", care a făcut verificările în teren.

Finanţarea celor 28 de străzi de face de la bugetul de stat, în valoare de 9.446.483 lei, iar de la bugetul local s-a alocat suma de 4.920.671,36 lei.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: