Primarul unei comune din Vrancea rămâne fără funcţie, după ce a pierdut definitiv procesul cu Instituţia Prefectului

Primarul unei comune din Vrancea rămâne fără funcţie, după ce a pierdut definitiv procesul cu Instituţia Prefectului

Răduţă Macovei

Răduţă Macovei a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare, pentru infracţiunea de conflict de interese.

Ştiri pe aceeaşi temă

Răduţă Macovei, primarul comunei Reghiu, rămâne fără mandatul de edil, în urma deciziei magistraţilor de la Curtea de Apel Galaţi. Încă din vara anului anului 2017, primarul PSD a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare, pentru un caz tipic de conflict de interese comis în timpul mandatului, între anii 2012 şi 2014.

Mai exact, firma sa cu specific forestier a beneficiat de contracte cu instituţia pe care o conduce. În soluţia judecătorilor au fost reţinute şi pedepse accesorii şi complementare pentru edil, precum „interzicerea dreptului de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice şi dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat”. 

Anul trecut, Instituţia Prefectului, ca urmare a deciziei judecătorilor, a emis ordin de încetare a mandatului primarului Macovei, însă acesta a contestat în instanţă şi a câştigat la Tribunalul Vrancea. Instituţia Prefectului a declarat apel şi vineri, 11 ianuarie, magistraţii Curţii de Apel Galaţi au dat o soluţie definitivă, favorabilă Prefecturii.

“Admite recursul pârâtei. Admite cererea de intervenţie accesorie. Casează încheierea din data de 29.10.2018 pronunţată de Tribunalul Vrancea şi în rejudecare: Respinge cererea de suspendare ca nefondată. Obligă pe intimatul- reclamant să plătească 850 lei reprezentând cheltuieli de judecată avansate de intervenientul Nemuţ Neculai”, se arată în decizia instanţei.

De menţionat că Neculai Nemuţ, consilier local PNL, este cel care a făcut plângere penală la Parchet să cerceteze cazul primarul condamnat, întrucât din anul 2015 există o decizie a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, care precizează că edilii condamnaţi cu suspendare îşi pierd automat mandatul.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: