„Primăria pune gaj pe noi şi apoi ne jupoaie pentru străzi”

„Primăria pune gaj pe noi şi apoi ne jupoaie pentru străzi”

Soţii Neagu se tem că vor avea pensia impozitată din cauza ratelor.

Focşănenii nu au primit cu bine vestea că Primăria vrea să dubleze datoria publică pentru asfaltarea străzilor. Oamenii se tem că Primăria va majora taxele şi impozitele. Edilii locali dau însă asigurări că cetăţenii nu vor suporta cheltuieli suplimentare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Indignaţi, oamenii se tem că edilii vor mări dările pentru a acoperi rata de 20 de miliarde de lei vechi cu tot cu dobândă ce va trebui să o achite la fiecare trei luni, timp de 18 ani, la cele două credite de 530 de miliarde de lei vechi. „Se dau bani şi nu se vede nimic. Ratele le vor plăti tot din banii noştri. Vor mări taxe şi impozite până ne vor jupui de tot. Nu aţi văzut ce penalizări mari pe fiecare zi sunt dacă întârzii cu plata impozitului?", ne-a spus Nicoleta Rădulescu.

Şi soţii Neagu se tem că Primăria nu va putea duce o rată atât de mare. „Probabil ne vor pune gaj pe noi. Şi banca trebuie să aibă afinităţi ceva cu Primăria, de astea care nu sunt la vedere. Dar să facă treabă. Peste tot unde calci sunt numai gropi", spun Toia şi Stănica Neagu.

Asfaltul se strică în trei zile

Pensionarii sunt mâhniţi de-a dreptul. „Pun asfalt şi în trei zile se strică să dea bani pe altul. Vor să pună impozit pe pensii. Eu cu o pensie de 500 de lei ce să le mai dau?", ne-a spus şi Vasile Teodorie, un pensionar din Focşani.

Primarul municipiului, Decebal Bacinschi dă însă asigurări că nu vor fi majorate taxele şi impozitele. „Am luat de la Sport şi de la subvenţia pentru căldură pe care o vom recupera de la Guvern. Plătim şi cu banii din taxe şi impozitele aşa cum sunt ele acum, nu le vom majora. Doar dacă se decide la Guvern la nivel naţional. Avem veniturile noastre din impozitele pe salarii, căsătorii şi toate autorizaţiile care se plătesc la primărie. Avem un grad de îndatorare de 10 % şi avem dreptul la 30%, deci putem acoperi", ne-a declarat edilul şef.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările