Primăria se laudă că firma care a conceput sistemul de management al traficului în Cluj-Napoca va implementa proiectul şi la Focşani

Primăria se laudă că firma care a conceput sistemul de management al traficului în Cluj-Napoca va implementa proiectul şi la Focşani

Contractul a fost semnat la Primăria Focşani FOTO: Primăria Focşani

Termenul de implementare a proiectului este de 15 luni, valoarea acestuia ridicându-se la suma de 15.794.679,39  lei fără TVA.

Ştiri pe aceeaşi temă

Asocierea SWARCO Traffic Romania SRL - SWARCO Traffic Systems GmbH - SWARCO MIZAR SRL - GLOBAL TECH XPERT SRL va proiecta şi executa lucrările din cadrul proiectului “Implementarea unui sistem de management al traficului şi monitorizare în Municipiul Focşani”, după ce primarul Cristi Valentin Misăilă a semnat un contract finanţat din fonduri europene.

La momentul semnării contractului, Liviu Stăniloiu, reprezentantul Asocierii SWARCO Traffic Romania, a declarat că astfel de sisteme de management şi monitorizare a traficului au fost realizate de companie la Cluj-Napoca, Timişoara sau Iaşi ”cu mentiunea că tehnologia care va fi implementată la Focşani este una de ultimă generaţie, care se pliază pe oraşele Smart Cities şi care permite cuplarea unor tehnologii noi în cadrul acestui sistem”.
”Ceea ce facem acum se poate integra cu tehnologii dedicate pentru Smart City. Avem expertiză şi în acest segment. Ultima metropolă în care SWARCO a implementat un proiect de acest tip a fost Parisul!”, a explicat Liviu Stăniloiu de la SWARCO Traffic Romania SRL.

Dupa semnarea contractului, Primarul Cristi Valentin Misăilă s-a declarat convins că sistemul de management şi monitorizare a traficului va fi benefic şoferilor, pietonilor, dar şi celorlalţi participanţi la trafic.

”În orele de vârf traficul din Focşani a devenit foarte aglomerat. Numărul autovehiculelor a crescut foarte mult! În 2016 erau aproximativ 30.000 de autovehicule în Focşani, iar în prezent sunt aproape 52.000. Maşinile acestea circulă pe aceleaşi străzi,  gândite în anii ’70, când erau 2 autovehicule la 10 familii, iar acum sunt 1,5 autovehicule la o familie”, a spus Primarul Misăilă.

Referindu-se la toate proiectele menite să resistematizeze traficul din Focşani, Misăilă a mai spus că implementarea proiectului privind managementul traficului şi a celui ce vizează privind resistematizarea infrastructurii rutiere va fluidiza traficul dar, totodată, va aduce şi o siguranţă mai mare în trafic, în special în zona intersecţiilor semaforizate şi monitorizate video.

Termenul de implementare a proiectului este de 15 luni, valoarea acestuia ridicându-se la suma de 15.794.679,39  lei fără TVA.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările