Primăria investeşte un milion de euro în crearea de locuri de înhumare în Cimitirul Sudic. Cum "s-au îngropat" bani grei, în trecut, în lucrări inexistente

Primăria investeşte un milion de euro în crearea de locuri de înhumare în Cimitirul Sudic. Cum

Cimitirul Sudic din Focşani  FOTO: Primăria Focşani

Potrivit municipalităţii, actuala capacitate de înhumare a cimitirului este depăşită şi este nevoie de teren suplimentar.

Ştiri pe aceeaşi temă

Primăria Focşani a dat ordinul de începere a lucrărilor pentru obiectivul de investiţii “Amenajare Cimitir Sudic Vîlcele - Etapa a II-a. Este o lucrare evaluată la 4,8 milioane de lei, fără TVA, care ar trebui să fie finalizată peste un an şi patru luni.

"Prin acest proiect se urmăreşte mărirea capacităţii de înhumare cu 4.000 de locuri, refacerea împrejmuirii unde aceasta lipseşte sau este deteriorată, realizarea a 6.780 mp de alei pietonale şi a unei parcări de 438 mp, construirea unui sediu administrativ de 228 mp, racordarea obiectivelor propuse la reţelele existente de alimentare cu apă, canalizare şi energie electrică, amenajarea a 2.500 mp de spaţiu verde (inclusiv plantarea unor arbuşti coniferi) şi montarea mobilierului urban (coşuri de gunoi şi bănci), precum şi refacerea sistemului de iluminat exterior", potrivit Primăriei Focşani.

Anul trecut, edilii Focşaniului anunţau că firma care a câştigat licitaţia pentru modernizarea Cimitirului Sudic din Focşani, SC Grafitti Construct din Brăila, a dat o ţeapă de 861.905 lei bugetului Direcţiei de Dezvoltare şi Servicii Publice Focşani, după ce nu şi-a respectat obligaţiile privind amenajarea celui de-al doilea cimitir ca suprafaţă din Focşani

Societatea care trebuia să îşi facă treaba a abandonat şantierul la puţin timp de la demararea investiţiei.
Firma brăileană a încasat banii de la Direcţia de Dezvoltare Servicii Publice, iar Curtea de Conturi a constatat că au fost pretinse la plată de către constructor şi acceptate de către entitatea controlată lucrări neexecutate, dar achitate, în valoare totală de 542.492 de lei. La acestea s-au adăugat şi majorări de întârziere de 309.007 lei. Autorităţile din Focşani au făcut sesizare la Parchet.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: