Primăria Focşani reduce drastic bugetul de Sărbători. Fără focuri de artificii de Revelion

Primăria Focşani reduce drastic bugetul de Sărbători. Fără focuri de artificii de Revelion

Piaţa Unirii din Focşani

Autorităţile locale au renunţat la închirierea patinoarului care ar fi scos din vistierie aproape 30.000 de euro, dar şi la artificiile de Revelion. În schimb, Târgul de Crăciun va fi finanţat.

După o primă încercare eşuată de a aloca de la bugetul local suma de  330.000 de lei pentru organizarea sărbătorilor de iarnă, din care jumătate din bani erau folosiţi pentru patinoar, municipalitatea din Focşani a reluat proiectul privind sărbătorile, doar cu jumătate din bani. Vorbim de o sumă de 179.500 de lei care au fost alocaţi în şedinţa Cosiliului Local Focşani, care a avaut loc joi, 25 noiembrie.

Practic, au fost tăiate fondurile pentru închirierea patinoarului, care ar fi costat 30.000 de euro, dar şi banii pentru artificiile de Revelion, în jur de 10.000 de euro.

Patinoar va exista în Piaţa Unirii, însă operatorul care îl administrează va avea doar spaţiul pus la dispoziţie gratuit, urmând ca cei care vor să practice această distracţie să plătească bilet pentru a putea patina.

De această dată, banii vor fi folosiţi pentru închirierea decoraţiunilor de Crăciun şi mici cadouri colindătorilor.

În schimb, primăria va organiza şi un târg de Crăciun, iar agenţii economici sunt aşteptaţi la  căsuţele din centrul oraşului să comercializeze produse de sezon.

Practic, s-a aprobat un perimetru în suprafaţă de maxim 3.000 metri pătraţi, care va fi destinat evenimentelor cu specific de iarnă şi expoziţiilor cu vânzare de tipul Târg de Crăciun, care va funcţiona între 6 decembrie 2021 şi 6 februarie 2022..

„Perimetru prevăzut va fi pus la dispoziţia comercianţilor de produse specifice sezonului de iarnă în mod gratuit, prin Direcţia de Dezvoltare Servicii Publice, participanţii urmând să îşi desfăşoare activitatea pe două secţiuni: instalarea unei funcţiuni de divertisment specifice perioadei de iarnă pentru copii şi adulţi, pe o perioadă de maxim două luni şi amenajarea de spaţii comerciale cu produse tradiţionale, hand-made şi produse specifice sărbătorilor de iarnă pe o perioadă de maxim 30 de zile, în funcţie de cereri”, se arată în motivarea Primăriei Focşani.

Primăria va utiliza suma de 4.000 de lei pentru a cumpăra daruri pentru colindători, adică covrigi, produse de patiserie, suc, mere, portocale, iar DDSP va primi 175.5000 de lei pentru amenajarea de sărbători a Pieţei Unirii.

Este vorba  despre închirierea instalaţiilor de iluminat festiv, care costă 125.000 de lei, organizarea Orăşelului Copiilor, cumpărarea unor brazi de Crăciun, pavoazarea căsuţelor şi carelor vieneze.

Bradul din centrul oraşului va costa 7.000 de lei, dar mai scumpă este extragerea lui din pădure, 17.000 de lei, bani în care intră închirierea unei macarale şi plata muncitorilor.

Vă mai recomandăm:

Pe ce mai cheltuiesc bani autorităţile locale. Patinoar, artificii şi clip filmat cu drona la Focşani

Sărbători de Crăciun de 60.000 de euro la Focşani. Pe ce cheltuieşte banii Primăria

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările