Primăria Focşani, obligată să angajeze zece oameni pentru punerea în funcţiune sistemului de supraveghere video din Cartierul Sud

Primăria Focşani, obligată să angajeze zece oameni pentru punerea în funcţiune sistemului de supraveghere video din Cartierul Sud

În Sud au fost deja montate camerele video

Centrul de comandă al sistemului de supraveghere va fi amenajat în incinta Punctului Termic 69, pe strada cpt. Creţu Florin.

Ştiri pe aceeaşi temă

Sistemul de supraveghere face parte din planul integrat de dezvoltare urbană şi este conceput să ofere posibilitatea de realizare a unei supravegheri a zonelor de interes, pentru creşterea siguranţei persoanei, păstrarea curăţeniei spaţiului public, depistarea precoce a unor activităţi infracţionale, dar şi monitorizarea serviciilor publice urbane, cum ar fi colectarea gunoiului, starea iluminatului public, îndepărtarea zăpezii.

În calitate de beneficiar al proiectului, municipalitatea şi-a asumat responsabilitatea sustenabilităţii proiectului din punct de vedere organizatoric, instituţional, tehnic şi financiar.

Ceea ce presupune că primăria va aloca de la bugetul local, anual, sumele necesare operării şi întreţinerii investiţiei pe toată durata de viaţă a acesteia.

„În ceea ce priveşte resursele umane, Municipiul Focşani se va asigura de constituirea unei echipe care se va ocupa de administrarea şi utilizarea sistemului. În cazul în care odată cu implementarea sistemului va fi necesară suplimentarea numărului de persoane care să-l administreze, solicitantul va angaja pe bază de concurs personal competent pentru asigurarea sustenabilităţii proiectului din punct de vedere tehnic”, se arată în raportul Direcţiei de Dezvoltare, instituţie subordonată Primăriei Focşani şi care va avea în administrarea sistemul de supraveghere.

Potrivit acestei instituţii, Primăria Focşani şi-a asumat atât crearea cât şi menţinerea a zece locuri de muncă, respectiv un coordonator al Centrului de Comandă şi Control, o persoană cu atribuţii de administrare a sistemelor informatice şi opt persoane cu rol de operare a sistemului de supraveghere.

Mai puteţi citi:

„Sudiştii” din Focşani, vegheaţi zi şi noapte cu aparatură video

Camere video de supraveghere în Piaţa Unirii după uciderea preotului Tudor Marin

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: