Primăria Focşani, executată silit. Ce datorii are municipalitatea către un localnic care şi-a găsit dreptatea în justiţie

Primăria Focşani, executată silit. Ce datorii are municipalitatea către un localnic care şi-a găsit dreptatea în justiţie

Primăria Focşani

Executorii judecătoreşti au pus deja poprire pe un cont al municipalităţii, pentru recuperarea sumei dispuse de instanţă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Magistraţii de la Judecătoria Focşani au încuviinţat, pe data de 18 decembrie, executarea silită a Primăriei Focşani, de către executori judecătoreşti, într-un dosar în care municipalitatea este debitoare.

Executarea a fost cerută de un localnic, care are calitatea de persoană îndreptăţită la măsuri reparatorii în baza Legii 112/1995, care reglementează situaţia juridică a unor imobile cu destinaţia de locuinţe, trecute în proprietatea statului.

Primăria Focşani a refuzat să acorde măsuri compensatorii, care din informaţiile noastre se ridică la peste 25.000 de lei, astfel că reclamantul a solicitat în instanţă executarea Primăriei. Executorul Judecătoresc a înştiinţat Trezoreria Focşani în legătură cu poprirea pe cont, iar Primăria Focşani a indicat contul unei bănci de unde se va face reţinerea.

"De obicei, primăriile, ne pun la dispoziţie conturi unde sunt zero lei şi zero bani, ceea ce face dificilă recuperarea banilor", ne-a declarat executorul judecătoresc care se ocupă de acest dosar.

Nu ştim dacă executarea are legătură cu decizia Primăriei Focşani, din data de 19 decembrie, de a nu mai încasa bani cu cardul la plata obligaţiilor locale, suma pentru care s-a blocat contul Primăriei nefiind una extrem de mare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: