Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea a scăpat basma curată din dosarul în care era acuzat de abuz în serviciu

Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea a scăpat basma curată din dosarul în care era acuzat de abuz în serviciu

Procurorii au clasat dosarul lui  Marian Oprişan

Dosarul de urmărire penală în care atât Marian Oprişan, cât şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Dragoş Petruţ Bârlădeanu, şi directorul Direcţiei de Dezvoltare, Nicuşor Halici, au fost cercetaţi pentru abuz în serviciu a fost clasat de către procurori.

Ştiri pe aceeaşi temă

Biroul de presă al Consiliului Judeţean Vrancea a anunţat în această seară că dosarul în care Marian Oprişan şi alţi doi reprezentanţi ai instituţiei, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Dragoş Petruţ Bârlădeanu şi directorul Direcţiei de Dezvoltare, Nicuşor Halici au fost cercetaţi pentru abuz în serviciu a fost clasat de către procurori.

“Decizia procurorilor magistraţi confirmă lipsa de temei a plângerii formulată de societatea de transport SC VASTRANS SRL, cea care a sesizat organele de urmărire penală în acest caz”, se arată într-un comunicat al Consiliului Judeţean Vrancea.

Biroul de presă nu a scăpat însă ocazia de a „urechea” presa care a relatat despre faptele din dosar, în condiţiile în care chiar şi procurorii care au instrumentat dosarul au recunoscut că au existat „suficiente indicii pentru începerea urmăririi penale”, în privinţa lui Dragoş Bîrlădeanu şi Nicuşor Halici.

În comunicat nu se aminteşte însă nimic despre cum rămâne cu hotărârea judecătorească care obligă Consiliul Judeţean Vrancea să repună în drepturi operatorul de transport care a sesizat Parchetul.

Reamintim că în luna februarie, Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, din Capitală, a început urmărirea penală într-un dosar în care Marian Oprişan era acuzat pentru abuz în serviciu, după ce a refuzat să pună în executare o hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă.

Începerea urmăririi penale a venit ca urmare a faptului că firma Vastrans SRL Focşani a acţionat în judecată Consiliul Judeţean Vrancea şi Aautoritatea Rutieră Română, pentru neacordarea unei licenţe de transport călători pe traseul Focşani-Vâlcele-Cîmpineanca, pe care acestă societate opera de mai mult timp, după ce Curtea de Apel Constanţa a dat câştig de cauză operatorului de transport, obligând astfel Consiliul Judeţean Vrancea să-l repună în drepturi.

"În momentul de faţă, noi stăm cu microbuzele parcate şi circulă o altă firmă ilegal şi nedrept pe acest traseu. Cum pot instituţiile din ţara asta, doar nu suntem o ţară bananieră, să nu respecte o hotărâre judecătorească, fie bună, fie rea? Ne vom constitui şi parte civilă şi vom cere daune civile. Pierderile au sărit de opt miliarde de lei vechi. Am mers la Bucureşti şi am făcut plângere penală pentru că aici la Focşani totul e sub papucul lui Oprişan, şi Parchetul, şi Poliţia, tot”, spunea în luna februarie Vasile Novac, patronul firmei Vastrans.

Mai puteţi citi:

Marian Oprişan, urmărit penal pentru sfidarea Justiţiei

VIDEO Marian Oprişan ar urma să fie audiat luni, 10 februarie, în dosarul în care este urmărit penal pentru sfidarea justiţiei

 

 


 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: