Preotul care a protestat pentru drumul din comuna sa, pârât de primar la Arhiepiscopie. „Alţii fac drumuri printre vii, la noi nici nu poţi să ieşi din curte“

Preotul care a protestat pentru drumul din comuna sa, pârât de primar la Arhiepiscopie. „Alţii fac drumuri printre vii, la noi nici nu poţi să ieşi din curte“

Preotul Marin Radu

Primarul PSD al comunei vrâncene Garoafa l-a reclamat la Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei pe preotul Marin Radu, după protestul spontan de la începutul acestei luni pentru drumurile din comună.

Ştiri pe aceeaşi temă

Motivul plângerii ar fi faptul că părintele s-ar fi îndepărtat de misiunea sa duhovnicească şi ar ajuta în campania electorală forţele politice de opoziţie, deşi preotul a precizat încă de la momentul declanşării protestului că nu-şi doreşte decât să apere interesele enoriaşilor din parohia pe care o construieşte.

"Pentru cei ce încă nu au înţeles, doresc să fac precizarea că eu, preot Marin Radu, nu aparţin şi nici măcar nu sunt simpatizantul vreunui partid politic, nu am făcut politică, ci doar am dorit să apăr interesele enoriaşilor din parohia pe care o păstoresc, un sat uitat de lume. La întrunirile cu cetăţenii satului Ciuslea, în care ne-am spus nemulţumirile, au fost liberi să participe persoane indiferent de culoarea politică, după cum au dorit. Problemele care ne frământă sunt apolitice, de natură civică şi socio- umane", spune preotul Marin Radu.

Primarul comunei Garoafa a evitat să ne ofere un răspuns cu privire la reclamaţia depusă.

"Nu neapărat este o reclamaţie. Îmi rezerv dreptul de a nu răspunde la această întrebare", ne-a spus, vădit deranjat, Gheorghe Maghiaru, primarul din Garoafa.

Locuitorii comunei au protestat pe 6 mai faţă de starea drumului judeţean 205 E Garoafa-Răchitosu-Ciuşlea, în lungime de peste 12 kilometri, care traversează mai multe străzi.Gropile din asfalt nu au mai fost reparate de ani de zile şi acestea s-au tot mărit şi înmulţit, iar administratorul arterei de circulaţie, în speţă Consiliul Judeţean, oferă doar promisiuni.

Zeci de şoferi cu maşinile personale, dar şi localnici s-au strâns în faţa bisericii din centrul comunei şi au plecat într-un marş, cu claxoane pornite, pe şoselele cu pretenţie de drum judeţean.

Ei au depus atât la Primăria Garoafa, cât şi la Consiliul Judeţean, un memoriu pentru reabilitarea DJ 205E, memoriu pentru care au semnat 1.000 de oameni. Din pragul bisericii, oamenilor li s-a adresat chiar preotul Radu Marin.

"Alţii fac drumuri printre vii, la noi nici nu poţi să ieşi din curte. Uliţa asta, paralelă cu drumul asfaltat, când avem câte o înmormântare dacă lumea nu se urcă în căruţă nu poţi trece de bălţile alea de jumătate de metru. Ce să aşteptăm, că aşteptăm de 30 de ani. Avem un primar ales, avem consilieri, trebuie să-şi facă treaba. Nu cerem luna de pe cer. Le dăm un timp de gândire să înceapă să facă proiecte şi după 1 iunie să ne spună ce proiecte sunt pentru Ciuşlea, Răchitosu, Străjescu şi Doaga. Să ne spună dacă au vreun metru de şanţ de făcut. Vrem să ştim ce se face pentru noi anul acesta", a spus preotul.


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: