Preot din Vrancea, declaraţii şocante despre victimele de la Club Colectiv: „Au murit slujindu-l pe Satana“. Care a fost reacţia superiorilor ierarhici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei spune că ieromonahul Ioanichie Voicu, duhovnicul Mănăstirii Recea din judeţul Vrancea, „a fost lipsit de tact pastoral“ la slujba din ziua de duminică, 8 noiembrie 2015, după ce a făcut afirmaţii grave legate de tinerii morţi la clubul Colectiv.

Duhovnicul Ioanichie Voicu, de la Mănăstirea Recea din judeţul Vrancea, a făcut în cadrul slujbei de duminică afirmaţii năucitoare despre tinerii care au murit în Clubul Colectiv. El i-a numit pe aceştia satanişti

"Tinerii au murit închinându-se Satanei, au murit greu. Au murit slujindu-l pe Satana. Aceşti oameni nu pot fi declaraţi eroi. Eroii sunt cei care au îndurat în temniţele comuniste. Ce diferenţă mare există între mintea care gândeşte la bine şi cea care gândeşte la rău. Acest grup de tineri era satanic. Biserica era la locul ei şi se ruga. Acesta este un semn al mâniei lui Dumnezeu pentru păcatele noastre", a declarat preotul, care a fost înregistrat de o femeie care a asistat la slujbă şi a trimis imaginile la un post de televiziune.

Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei a luat atitudine şi spune că duhovnicul a fost lipsit de tact.

"Se pare că părintele a fost informat de fiii săi duhovniceşti despre un filmuleţ care circulă pe youtube, cu practicarea unor ritualuri bizare, în Săptămâna Sfintelor Pătimiri, la Clubul Colectiv, confundând momentul săvârşirii acelor practici cu noaptea de 30 octombrie de la Clubul bucureştean. În acest context, el a încercat să le explice celor prezenţi la slujbă că tinerii noştri trebuie să-şi însuşească valorile morale şi să se apropie mai mult de Dumnezeu şi de Biserică, evitând astfel de manifestări care – în opinia multor credincioşi (nu numai preoţi, ci şi profesori, medici, psihologi etc.) – îi îndepărtează de morală şi de spiritualitatea creştină", se arată în comunicatul Arhiepiscopiei.

Reprezentanţii Arhiesicopia Buzăului şi Vrancei spun că regretă gestul preotului îşi exprimă convingerea că este doar un caz izolat, îndemnându-i pe preoţi să se roage pentru odihna tinerilor care au murit la Colectiv şi pentru însănăşirea celor aflaţi în prezent în suferinţă.


 

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite