Premieră/ O tânără de 21 de ani din Focşani vrea să fie mamă - surogat pentru 30.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O tânără de 21 de ani este prima femeie din Focşani care acceptă să poarte copilul unui alt cuplu, pentru un apartament. Tânăra vrea să joace rolul de mamă-purtătoare pentru a obţine banii care o scoată din sărăcie. Maria a decis să îşi încerce norocul postând un anunţ pe Internet.

Maria G., de 21 de ani, este muncitoare la o fabrică de ambalaje din Focşani. Deşi este căsătorită, tânăra a aflat că o soluţie pentru a face rost de mulţi bani ar fi să aducă pe lume copilul unei alte perechi.

"Mă ofer mamă-surogat. Până la urmă, dau viaţă uni copil şi aduc o bucurie unei familii. Sunt serioasă, sănătoasă, nu fumez şi nu consum băuturi alcoolice. Voi fi de acord să fiu supravegheată de medici pe timpul sarcinii şi să locuiesc mai aproape de familia cu care voi semna contractul. Suma de 30.000 de euro plus 300 lei în fiecare lună în timpul sarcinii este negociabilă", mărturiseşte tânăra.

Maria G. susţine că i-a venit această idee după ce a aflat că în străinătate mamele-surogat sunt o alternativă viabilă pentru aducerea pe lume a urmaşilor de către cuplurile care nu pot face copii pe cale naturală.

"În ţările mult mai dezvoltate decât România mamele-surogat sunt la mare căutare. Nu fac altceva decât să-mi dau acordul să duc sarcina la termen, pentru un cuplu care se confruntă cu probleme de fertilitate", mai spune focşăneanca.

Premieră în Focşani

În cariera sa de peste 40 de ani, medicul ginecolog Marin Popescu din Focşani nu a mai întâlnit un asemenea caz.
"Poate că în România există câteva cazuri de mamă-surogat, dar în Focşani este clar că ar fi primul. Nu cred că ar fi mari probleme dacă această metodă s-ar dezvolta şi la noi în ţară. Dacă lucrurile se fac pe cale legală, atunci totul va decurge firesc", spune cunoscutul medic ginecolog focşănean.

Legea în România nu interzice pentru moment o convenţie care poate avea ca scop purtarea sarcinii de o altă persoană. Ulterior naşterii copilului, procedura de adopţie este calea pe care părinţii trebuie să o urmeze pentru ca bebeluşul născut de mama-surogat să devină, legal, al lor.

"Au posibilitatea legală a apela la mamă-surogat doar femeile care nu pot face copii din cauze fiziologice şi care nu au reuşit să rămână însărcinate nici după fertilizarea în vitro. Vor apărea în scurt timp mai multe restricţii, pentru ca mamele-surogat să nu devină o adevărată afacere. Se va face un contract care va fi înregistrat la notar şi trebuie să existe consimţământul ambilor soţi care apelează la mama-surogat", subliniază juristul Dan Pintilie.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite