Prefectul Sorin Hornea, urmărit penal pentru abuz în serviciu în cazul primarului condamnat de la Reghiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorin Hornea, prefectul judeţului Vrancea
Sorin Hornea, prefectul judeţului Vrancea

Primarul PSD al comunei vrâncene Reghiu a primit anul trecut condamnare cu suspendare, fiind găsit vinovat de conflict de interese, însă nu vrea să părăsească funcţia, deşi legea e clară. Condamnarea este definitivă.

Judecătorii au admis plângerea formulată de consilierul local Neculai Nemuţ, din comuna Reghiu, care a făcut plângere la Parchetul Vrancea împotriva prefectului Sorin Hornea şi a secretarului comunei Reghiu, Marius Muşat, care în opinia sa refuză să-l suspende din funcţie pe primarul din Reghiu, Macovei Răduţă, condamnat cu suspendare pentru conflict de interese.

"Admite plângerea formulată potrivit art. 340 C.pr.pen. de către petentul Nemuţ Neculai, în contradictoriu cu intimaţii Muşat Marius şi Hornea Sorin Ionel Florin. În temeiul art. 341 alin. 6 lit. b C.p.p., desfiinţează ordonanţa de clasare a cauzei nr. 2386/P/2017 din 04.12.2017 şi ordonanţa de respingere a plângerii nr. 5/II/2/2018 din 29.01.2018, ambele ale Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea şi trimite cauza procurorului în vederea completării urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu, prev. de art. 297 alin. 1 Cod penal şi continuării urmăririi penale faţă de Muşat Marius şi Hornea Sorin Ionel Florin, despre care există indicii rezonabile că au săvârşit fapta, conform art. 305 alin. 3 Cod proc. pen. În baza art. 272 alin. 1 C.pr.pen., admite plata cheltuielilor judiciare efectuate şi obligă pe Muşat Marius şi Hornea Sorin Ionel Florin la plata sumei de câte 275 lei fiecare reprezentând cheltuieli judicare (onorariu avocat ales Tudorache Oana, conform chitanţei nr. 12/16.05.2018), către petentul Nemuţ Neculai. Definitivă", se arată în decizia magistraţilor de la Judecătoria Focşani.

În luna iulie a anului 2017, primarul PSD al comunei vrâncene Reghiu, Răduţă Macovei, a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare, pentru un caz tipic de conflict de interese comis în timpul mandatului, între anii 2012 şi 2014.

În soluţia judecătorilor au fost reţinute şi pedepse accesorii şi complementare pentru edil, precum „interzicerea dreptului de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice şi dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat” iar din anul 2015 există şi o decizie a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, care precizează că edilii condamnaţi cu suspendare îşi pierd automat mandatul.

Prefectul Hornea ne-a spus că responsabilitatea emiterii unui referat în baza căruia să-l suspende pe primar din funcţie este la secretarul comunei.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite