Hotărârea care viza acordarea de vouchere cadou tuturor femeilor din Focşani este ilegală

Hotărârea care viza acordarea de vouchere cadou tuturor femeilor din Focşani este ilegală

Consiliul Local Focşani

Hotărârea prin care s-au alocat din excedentul bugetar şase milioane de lei a fost votată la începutul lunii februarie, de către consilierii locali PNL-USR-PLUS.

Ştiri pe aceeaşi temă

La trei săptămâni de la adoptarea în Consiliul Local Focşani a unei hotărâri prin care excedentul bugetar al anului 2020, în sumă de şase milioane de lei, urma să fie folosit pentru acordarea a 30.000 de vouchere cadou, în valoarea de 200 de lei fiecare, către toate femeile din Focşani, cu ocazia zilei de 8 martie, Prefectura Vrancea s-a pronunţat asupra legalităţii ei.

Joi, prefectul a transmis Primăriei concluziile controlului de legalitate şi a decis că hotărârea este nelegală şi, prin urmare, va trebui revocată. 

Primarul Cristi Misăilă exultă, mai ales că acea hotărâre îl obliga să facă un regulament prin care să stabilească modalitatea de acordare a voucherelor.

"Având în vedere avizul negativ din partea Prefecturii, suntem siguri că focşănenii aşteaptă scuze din partea consilierilor PNL-USR, care au vrut să îi păcălească încă o dată şi pentru acest lucru erau dispuşi inclusiv să-l forţeze pe Primarul Municipiului Focşani să pună în aplicare o hotărâre nelegală", a menţionat primarul Misăilă.

Vă mai recomandăm:

Aleşii din Focşani, dezmăţ cu banii din excedent: 1,2 milioane de euro, cheltuiţi pe vouchere-cadou de Ziua Femeii

Majoritatea din Consiliul Local vrea să-i strice primarului planul privind „exilarea“ celor două viceprimăriţe

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările