PORTRET: Mirela Ţugurlan este o gimnastă de nota zece

A câştigat titlul mondial cu echipa României în anul 1997 la Lausanne şi titlul european în Belgia, în anul 1995.

Mirela Ţugurlan a început să practice gimnastica la şapte ani, când a fost selecţionată de antrenoarea Adriana Lescovar de la CSŞ Gimnastică Focşani.

Primii săi antrenori au fost Mihai şi Jenica Stănculescu. La 12 ani a fost selecţionată la lotul olimpic de junioare de la Bucureşti, unde începe să lucreze sub îndrumarea antrenorilor Eliza Stoica şi Liviu Mazilu.

În 1996 a fost selecţionată la lotul olimpic de la Deva unde i-a avut ca antrenori pe Octavian Bellu şi Mariana Bitang.

În cariera sa de gimnastă, Mirela Ţugurlan a cucerit peste 100 de medalii şi trofee în competiţiile interne şi internaţionale la care a luat parte.

"Primul contact al meu în sala de gimnastică a fost în anul 1987 pe 17 Septembrie. Adriana Lescovar, actualmente director la Clubul Sportiv Şcolar de Gimnastică Focşani, m-a selecţionat încă de când eram elevă la Şcoala Generală 5 din Focşani. La baza tuturor performanţelor mele au stat, pe lângă o muncă istovitoare, ambiţie, determinare şi o multitudine de persoane care au fost lângă mine atât în sala de gimnastică cât şi în viaţa personală", recunoaşte sportiva.

Multiplă medaliată

Mirela Ţugurlan spune că cea mai mare satisfacţie pentru un sportiv este să participe la Jocurile Olimpice, Campionatele Mondiale şi Europene.

"În toată cariera sportivă am participat la foarte multe concursuri obţinând 62 de medalii şi peste o sută de diplome, toate fiind deosebit de importante pentru mine. Nimic nu este mai frumos şi emoţionant pe lume ca momentul când eşti pe podium pe treapta cea mai înaltă şi cântă imnul ţării pentru tine, iar sentimentele sunt cu atât mai intense dacă obţii aceste performanţe la marile competiţii internaţionale", ne-a mărturisim fosta campioană.

Focşănanca are la suflet câteva medalii pe care le-a cucerit în cadrul celor mai importante concursuri ale lumii.

"Îmi aduc şi acum aminte cu deosebită plăcere de momentul când am fost încoronată la Jocurile Olimpice de la Atlanta din 1996. Am obţinut lucuri fruntaşe la competiţii: locul III cu Echipa la Jocurile Olimpice de la Atlanta; locul I cu Echipa la Campionatul Mondial de la Lousane, 1997, locul I la Campionatul European de junioare din Belgia în 1995; locul II pe Echipe la Campionatul European de junioare din Belgia în 1995; locul II Paralele la Campionatul European de junioare din Belgia în 1995; locul I Bârnă la Campionatul European de junioare din Belgia în 1995", enumeră sportiva succesele sale.

întrebări şi răspunsuri

Ce planuri de viitor ai?

Îmi doresc sa-mi continui studiile şi de a mă perfecţiona teoretic şi practic în domeniul gimnasticii, deoarece în vara acestui an finalizez studiile de masterat cu specializare gimnastică, precum şi cursurile Şcolii de Antrenori. Îmi mai doresc să-mi îndeplinesc visul de a deveni antrenorul unor gimnaste care să obţină cel puţin performanţele mele.

Mai ţii legătura cu fostele tale colege de la lotul naţional?

Sunt o persoană foarte deschisă, diplomată, iar aceste calităţi m-au făcut să păstrez relaţii calde cu colegele de la lot. Mai ţin legătura cu Gina Gogean, Lavinia Miloşovici, Simona Amânar, Corina Ungureanu şi Alexandra Marinescu.

Ce îi place

Pe lângă gimnastică, îmi place să petrec timpul liber cu soţul meu şi cu fetiţa mea, în vârstă de numai trei ani şi cinci luni. Ei mă fac să cred că nu sunt doar o gimnastă împlinită ci şi o soţie şi o mamă responsabilă şi devotată familiei.

Ce nu-i place

Nu pot spune că detest ceva anume cu adevărat. Toate relele care s-au întâmplat în ultimii ani în lumea întreagă ar trebui să ne facă să devenim mai buni unii cu alţii, mai înţelepţi şi mai înţelegători, iar dacă putem să ajutăm pe cineva să o facem necondiţionat.


Profil

NĂSCUTĂ 4 septembrie 1980, Focşani
STUDII Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport
OCUPAŢIE Profesor
FAMILIE Căsătorită, un copil


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: