Poliţia a închis producţia de mangal de la Vidra. Ce amenzi au fost date

Poliţia a închis producţia de mangal de la Vidra. Ce amenzi au fost date

Mangalul este un cărbune

Oamenii legii  au verificat, marţi, mai multe locaţii de  producere a mangalului şi au aplicat o serie de sancţiuni.

Ştiri pe aceeaşi temă

Poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Vidra, alături de poliţişti locali din cadrul Poliţiei Locale Vidra, specialişti din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Vrancea şi al Sistemului de Gospodărire a Apelor Vrancea, precum şi un echipaj de pompieri militari din cadrul formaţiunii de pompieri Vidra au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii producerii ilegale de mangal.

Mangalul este un cărbune artificial uşor şi sfărâmicios, obţinut prin arderea incompletă a lemnelor în cuptoare speciale sau prin stingerea forţată a jăraticului.

Cu această ocazie, au fost efectuate verificări pe raza satului Burca, com. Vidra, în vederea identificării locurilor în care se produce mangal. Astfel, în zona unei proprietăţi au fost identificate 3 bocşe în funcţiune, aparţinând unor localnici, iar în spatele unei alte locuinţe a fost identificată o bocşă în pregătire, proprietarul încărcând mangal într-o furgonetă.

În urma acţiunii desfăşurate a fost întocmit un dosar penal în care se efectuează cercetări cu privire la săvârşirea a două infracţiuni prevăzute de Legea 241/2005.

De asemenea, au fost aplicate 9 contravenţii, din care 3 la Legea12/1990, în valoare de 6.000 de lei, 3 la H.G. 857/2011, în valoare de 10.000 de lei şi 3 la Legea 107/1996, în valoare de 9.000 de lei, fiind confiscată cantitatea de 400 kg mangal.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: