PNL şi PP-DD vrea să-i lase fără mandate pe aleşii trădători, cu ajutorul justiţiei

PNL şi PP-DD vrea să-i lase fără mandate pe aleşii trădători, cu ajutorul justiţiei

Mai mulţi consilieri locali din Focşani şi-ar putea pierde mandatele

Partidul Naţional Liberal a solicitat instanţelor de judecată să decidă asupra mandatelor primarilor, consilierilor locali şi judeţeni care au migrat la alte partide.

Ştiri pe aceeaşi temă

Primarii, consilierii judeţeni şi consilierii locali care au migrat la alte partide ca urmare a adoptării Ordonanţei 55 îşi pot pierde mandatele.

PNL a luat deja decizia de a da în judecată consiliile locale, solicitând pierderea mandatelor primarilor şi consilierilor „trădători”. 

La rândul lor, cei de la PP-DD au cerut acelaşi lucru. Măsura vine în urma deciziei Curţii Constituţionale, care a declarat neconstituţională Ordonanţa 55/2014, dată de Guvernul Ponta chiar înainte de alegerile prezidenţiale. “Încetarea mandatului ca urmare a pierderii calităţii de membru al partidului politic pe listele căruia a fost ales este o cerinţă implicită şi directă a art. 8 alin. (2) din Constituţie”, se arată în decizia Curţii Constituţionale a României.

Nu mai puţin de şapte primari au trecut în luna octombrie 2014 de la PNL prin ordonanţă, dar şi doi consilieri judeţeni şi cinci aleşi de la Focşani. În judeţ, numărul consilierilor care au migrat este mult mai mare.

Deputatul PNL Nini Săpunaru spune că Senatul trebuie să se întrunească şi să ia o decizie în acest sens, dar este puţin probabil că acest lucru se va întâmpla prea curând, având în vedere interesul PSD de a prelungi soarta aleşilor.

Deja la Gorj PP-DD a atacat în instanţă consilierii care are au plecat pe Ordonanţa 55 şi a reuşit să obţină încetarea mandatelor acestora.

”Obligă pârâtul Consiliul Local Motru să emită hotărâri de consiliul local prin care să se ia act de încetarea de drept a mandatului de consilier local al membrilor acestuia, respectiv: Petrişor Florentina, Colţatu Constantin, Petrescu Ilie şi Răducu Ion şi declararea ca vacante a locurilor consilierilor în cauză. Respinge capetele de cerere privind emiterea hotărârilor de consiliu în termen de 5 zile de la pronunţarea prezentei sentinţe şi cu privire la obligarea pârâtului la daune cominatorii şi penalităţi, pe fiecare zi de întârziere. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţa publică din 06.02.2015”, este decizia Tribunalului Gorj.

Mai puteţi citi:

Liberalii vrânceni nu-i mai acceptă înapoi pe primarii migratori

Practic, actualii primari de la Mărăşeşti, Băleşti, Broşteni, Gura Caliţei, Mera, Reghiu şi Bordeşti au uşile închise la PNL, după „trădarea” din octombrie.

Practic, actualii primari de la Mărăşeşti, Băleşti, Broşteni, Gura Caliţei, Mera, Reghiu şi Bordeşti au uşile închise la PNL, după „trădarea” din octombrie.

Toţi cei şapte primari care au migrat la PSD au făcut acest lucru în ultima zi de viaţă a Ordonanţei 55, după ce au primit bani de la Consiliul Judeţean.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: