Peste 6.000 de focşăneni deţinători de autoturisme au fentat plata impozitelor. Ei nu se regăsesc în baza de date a Primăriei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În Focşani sunt peste 50.000 de autoturisme FOTO: Ştefan Borcea
În Focşani sunt peste 50.000 de autoturisme FOTO: Ştefan Borcea

Municipalitatea trebuie să identifice în următoarea perioadă toţi deţinătorii de mijloace de transport care nu şi-au declarat maşinile pentru a fi impozitate.

Datele din evidenţa fiscală transmise de către Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor Vrancea şi cele din evidenţa fiscală a Primăriei Focşani sunt total diferite cu privire la mijloacele de transport declarate în vederea impozitării.

În această primăvară, Camera de conturi Vrancea a confruntat bazele de date şi a constatat că un număr de 6.020 de autovehicule aparţinând persoanelor fizice şi juridice din Focşani nu figurează în evidenţa Primăriei pentru a fi impozitate, conform legii.

Acest lucru înseamnă mai mult de 10% din numărul total de autoturisme înmatriculate pe raza municipiului, lucru care înseamnă că Primăria Focşani a fost văduvită de foarte mulţi bani la bugetul local.

Abaterea se datorează atât contribuabililor, care aveau obligaţia să depună declaraţii fiscale pentru stabilirea impozitului, dar şi Primăriei Focşani, care nu a solicitat informaţii de la instituţiile care deţin bazele de date cu maşinile înmatriculate în Focşani.

Municipalitatea a primit ca sarcină identificarea tuturor deţinătorilor de mijloace de transport care nu au depus declaraţii în vederea impozitării, precum şi stabilirea şi înregistrarea în evidenţe a obligaţiilor datorate.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite