Parcurile Shumann, Bălcescu şi Teatru, reabilitate cu bani de la bugetul local

Parcurile Shumann, Bălcescu şi Teatru, reabilitate cu bani de la bugetul local

În parcul Shumann au început deja lucrările

Primăria Focşani va aloca de la bugetul local 239.025 de lei pentru alimentarea cu apă, astfel încât parcurile să fie irigate pe timp de vară.

Ştiri pe aceeaşi temă

Trei dintre parcurile centrale ale municipiului vor beneficia de investiţii în perioada următoare. Deja, în parcul Schumann, aflat în spatele Direcţiei Muncii, au început lucrările de modernizare, care constau în realizarea unui sistem de alimentare cu apă centralizat, pentru întreţinerea pe timp de vară.

Astfel, fiecare parc se alimentează din reţeaua stradală, prin intermediul unui branşament şi cămin general prevăzut cu aparat de contorizare a debitului consumat.

Reţeaua de alimentare cu apă este prevăzută a se realiza din ţeavă de polipropilenă de înaltă densitate iar pentru irigare s-au prevăzut aspersoare statice şi hidranţi de grădină. Investiţia este estimată la 239.025 de lei, din care 50.390 de lei vor costa lucrările în parcul Shumann, 103.890 de lei în parcul Nicolae Bălcescu şi 53.389 de lei sunt prevăzuţi pentru parcul Teatru.

Alţi 31.000 de lei sunt prevăzuţi pentru proiectare, avize şi taxe, diverse şi neprevăzute. Municipalitatea sa angajat că va finaliza lucrarea în şase luni.

Mai puteţi citi:

FOTO 140 de ani de istorie a Grădinii Publice din Focşani. Cum a fost parcul central de-a lungul vremii şi cum se prezintă astăzi

Parchetul Vrancea a trimis la DNA dosarul „jaf pe bani publici în parcuri"

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: