Focşani: Colonelul care i-a făcut imn Stelei

Focşani:  Colonelul care i-a făcut imn Stelei

Eugen Anghel Profil Născut: 27 decembrie 1953 Studii: Academia de Inalte Studii Militare Bucureşti Familie: Căsătorit,  doi copii şi doi nepoţi Şeful Cercului Militar Focşani a scris versurile unui imn pentru Steaua şi vrea să se întâlnească cu Gigi Becali pentru a-i prezenta opera sa.

Focşani: Strugurii de Vrancea, daţi de pomană

Focşani: Strugurii de Vrancea, daţi de pomană

Viticultorii se plâng că, de trei ani încoace, legile aplicate în sectorul viti-vinicol le „confiscă” tot profitul. Cultivatorii de viţă de vie se declară în pragul falimentului, pentru că, spun ei, sunt nevoiţi să-şi vândă strugurii,  pe mai nimic. Disperaţi, mulţi  se gândesc să renunţe. Ieri au pichetat sediul DADR cu o cruce şi un sicriu, semn că viticultura e în moarte clinică.

Nimic senzaţional în ceea ce s-a întâmplat în cursul zilei de duminică în zona stângii politice din România. Prezenţa la Convenţia Naţională a Partidului Pro România a doi lideri importanţi ai PSD - d-na Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, care indubitabil doreşte să obţină şi o funcţie importantă în partid cu ocazia viitorului Congres, dar şi a preşedintelui Marcel Ciolacu - erau de aşteptat şi în firescul lucrurilor.

acum 15 ore · comentarii (13)

Am petrecut recent un weekend, un fel de „city break“, la Craiova, invitat de Teatrul Naţional din localitate. Motivul principal: o nouă reprezentaţie cu „Radio“, spectacolul montat de Bobi Pricop după textul clasic al lui Eric Bogosian despre America anilor ’80. Plimbându-mă prin Cetatea Băniei, mi s-a părut un loc complex, cu un farmec inedit faţă de restul ţării, şi voi reveni în aprilie, la Festivalul Shakespeare.

acum 22 ore · comentarii (2)

În iarna care tocmai şi-a terminat veleatul, când am avut atâtea luni la dispoziţie pentru lectură, am răsfoit de mai multe ori, spre aduceri aminte, şi setul de fişe în care îmi notez orice găsesc mai importat într-o carte, articol sau discurs al vreunei personalităţi prestigioase, dar şi lucruri trăsnite spuse nu de copii, ci de oameni maturi cu funcţii importante în politică, administraţie şi alte instituţii publice.

acum 10 luni · comentarii (2)

O postare a lui Traian Băsescu de săptămâna trecută, pe pagina sa de socializare, privind dijmuirea pensiilor, la propriu, de către guvernul PSD+ALDE în anii 2017, 2018 şi 2019 a dat naştere unor dispute politice în mass-media angajată de partidul-stat, pe bani grei, să manipuleze populaţia în folos propriu.

acum 10 luni · comentarii (39)

De câte ori nu v-a venit în minte o idee de afacere? Pe care unii dintre voi aţi dus-o, poate, la capăt şi ideea a devenit o afacere, în timp ce alţii încă mai visează la ea. Şi câţi dintre voi nu v-aţi dorit să faceţi lumea un loc mai bun şi să rezolvaţi o problemă cu impact social?

acum 1 an · comentarii (0)

În zilele premergătoare preluării de către România a preşedinţiei rotative a Consiliului Uniunii Europene au curs multe rostiri de vorbe – prin mass-media şi la întruniri publice  – despre acest eveniment care se produce atât de rar în viaţa fiecărui stat membru al blocului comunitar.

acum 1 an · comentarii (11)
Postari Recente