Albert Florea a câştigat cinci medalii de aur în 2009

Albert Florea a câştigat cinci medalii de aur în 2009

Judoka Albert-Ştefan Florea a dat lovitura în anul abia încheiat, cucerind nu mai puţin de cinci medalii de aur la Campionatele Naţionale ale României şi la Campionatul Balcanic din Turcia. Are doar14 ani şi este deja un sportiv cunoscut în România datorită performanţelor sale. La vârsta de şase ani, a fost adus la sala de judo a Clubului Unirea de către bunicul său.

Focşani: Comerţul cu aur este marea afacere a crizei

Focşani: Comerţul cu aur este marea afacere a crizei

Vânzările de bijuterii din metale preţioase au înregistrat o creştere semnificativă numeroşi focşăneni considerându-le o investiţie sigură. În 2009, aurul s-a scumpit cu peste 25 la sută, asigurând o protecţie extrem de eficientă împotriva inflaţiei.Dacă multe firme au dat faliment încă din primele luni ale crizei economice, nu acelaşi lucru se poate spune despre cele ale căror magazine comercializează bijuterii din aur

Focşani: Silviu Renţea a luat Cupa Campionilor în 1995

Focşani: Silviu Renţea a luat Cupa Campionilor în 1995

Este fost component al Lotului naţional de judo al României. Ca antrenor a antrenat nume sonore din judo-ul românesc: Simona Richter, Tanţa Gălăţeanu, Adi Moldoveanu şi Ana-Maria Ştefan. Silviu Renţea a început să practice judo-ul la vârsta de 9 ani sub îndrumarea profesorului Aurel Câmpeanu de la CS Unirea Focşani. S-a impus imediat pe tatami şi a câştigat repede câteva concursuri destinate copiilor. La 16 ani a fost selecţi

Focşani: Dascălii vor face naveta pe banii lor

Focşani: Dascălii vor face naveta pe banii lor

Cadrele didactice intră şi mai sărace în noul an, din veniturile acestora fiind tăiate sume cuprinse între 700 şi 1.500 lei. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Vrancea au recunoscut că sunt şanse mici ca profesorii navetişti să încaseze sporul de zonă.Peste 1.000 de cadre didactice care fac neveta la şcolile din judeţul Vrancea riscă, din 2010, să scoată bani din buzunar pentru a-şi plăti neveta. Multe dintre primării n

Focşani: George şi Andra sunt primii miri din 2010

Focşani: George şi Andra sunt primii miri din 2010

Emoţii, lacrimi de fericire şi multă forfătă a doua zi anului 2010, la Starea Civilă din Focşani. Ieri, a fost oficiată prima cununie civilă a noului an. George şi Andra Constantinescu au pus capăt burlăciei, întemeindu-şi prima familie din Focşani în 2010. Imediat după ce s-a încheiat minivacanţa de sărbători, focşănenii s-au prezentat la Starea Civilă, aflată în incinta Teatrului Maior "Gheorghe Pastia", din Focşani,

Cuvântarea lui Emmanuel Macron la centenarul armistiţiului punctează unul din cele mai importante motive pentru care memoria hidosului măcel care a fost Primul Război Mondial trebuie ţinută vie. Agenţiile de presă au preluat mesajul preşedintelui francez. Macron a incriminat naţionalismul, etichetându-l drept antonim al patriotismului.

acum 8 zile · comentarii (14)

Sfârşitul săptămânii trecute a marcat una dintre cele mai negre pagini ale evoluţiei Europei şi a Occidentului în ultimii ani. Una din cele mai mari temeri ale României, ca a oricărui alt stat din Estul Europei, nou intrat în Occident după prăbuşirea Zidului Berlinului, a fost întotdeauna să nu trebuiască vreodată să aleagă între doi dintre principalii piloni ai securităţii sale: SUA şi Europa.

acum 8 zile · comentarii (108)

Poate deveni România o ţară mai bună? E, iar, prea tîrziu. Toate lucrurile de care ne plîngem astăzi au fost blestemate, politic, literar, artistic, spiritual şi civic, de înaintaşii noştri. Din motive pe care ne ferim să le cercetăm, nimeni n-a găsit liderul, partidul, religia sau programul în stare să facă din România o ţară mai bună decît România.

acum 8 zile · comentarii (39)

Am decis ca până la finele acestui an sa public pasaje dintr-o lucrare pe care o coordonez şi care sper să apară în februarie 2019. Fac acest lucru ca răspuns la solicitările repetate pe care sute de profesori (mi) le-au făcut după ce au participat la cursurile de formare pe care pe care le ţin alături de colegii mei, ca parte a activităţii pe care Fundaţia Agenţia Împreună le face la nivelul multor zeci de şcoli.

acum 8 zile · comentarii (83)

În prima zi a săptămânii în curs, Curtea Constituţională a României a aplicat o nouă „bâtă“ (metaforic vorbind) în figurile cam „obosite“ de atâta ştiinţă de carte ale celebrei triplete de „jurişti“ parlamentari ai PSD – din enumerarea de mai sus – declarând neconstituţionale două importante legi cu dedicaţie.

acum 12 zile · comentarii (1)

Miercuri, 3 octombrie 2018, când premierul României, Viorica Vasilica Rodica Dăncilă, s-a dus în Parlamentul European de la Strasbourg ca să răspundă la întrebări privind ciomăgirea, gazarea, hăituirea şi evacuarea în şuturia manifestanţilor Diasporei din Piaţa Victoriei, am înţeles imediat mesajul ei agresiv adresat „clicii“ de la Bruxelles (Comisia Europeană), cum a denumit un europarlamentar britanic, extremist, Guvernul UE.

luna trecuta · comentarii (3)

Ieri seară, când am aflat că faimosul fost procuror şi primar al New-York-ului, Rudolph Giuliani, a recunoscut că a primit bani pentru semnarea scrisorii în care, indirect, lua apărarea lui Liviu Dragnea şi găştii lui de penali aflaţi în luptă cu „statul paralel“ din România, din cauza căruia PSD+ALDE nu pot pune, chipurile, în aplicare fantezistul lor program de guvernare, această opinie era redactată aproape în întregime.

acum 3 luni · comentarii (25)

În editorialul „Mediocritatea tinde la puterea absolută“ apărut tot în Adevărul, cu ceva timp în urmă, scriam despre mediocritatea înfiorătoare a clasei politice conducătoare politice şi ministeriale din ţara noastră care a pornit o ofensivă cu toate armele şi pe toate fronturile (mai ales în Parlament şi în presa aservită, inclusiv în televiziunea pretins publică) pentru obţinerea puterii absolute în stat.

acum 5 luni · comentarii (2)

Oscar Washington Tabarez Silva, antrenorul echipei naţionale de fotbal a Uruguayului, este o personalitate a sportului-rege. Însă acest profesionist în domeniu nu este prea cunoscut de microbişti şi mediatizat (cum ar merita), ca alţii, aparent mult mai titraţi ca el, precum spaniolul Josep Guardiola, portughezul Jose Mourinho, germanul Jurgen Klopp sau italienii Carlo Angelotti şi Marcelo Lippi.

acum 5 luni · comentarii (0)

O parte dintre credincioşii români, care muncesc la Roma şi împrejurimi, au participat atât la slujba de Înviere a Domnului, dar şi la slujba din prima zi de Paşte. După oficierea serviciului religios, peste 30 de enoriaşi ai bisericii San Salvattore alle Coppele din Roma, convinşi de părintele Daniel Paul Vereş, au ieşit la iarbă verde în parcul Villa Borghese.

acum 7 luni · comentarii (1)

Ambasadorul României în Italia, Excelenţa Sa George Gabriel Bologan, a participat alături de enoriaşii români din diaspora italiană la ceremoniile religioase catolice şi greco-catolice. Duminica trecută, credincioşii de rit catolic au sărbătorit Paştele iar cei de rit ortodox şi greco-catolic, Floriile. La slujba de Florii, de la biserica SS. Salvatore Alle Coppella, din Roma, ambasadorul a adresat un mesaj tuturor românilor din Italia.

acum 8 luni · comentarii (2)

Piesa de teatru cu numele de mai sus a lui Corlo Goldoni, scrisă cu mai bine de vreo  260 de ani în urmă, am văzut-o pe la începutul anilor `70 ai secolului trecut, la naţionalul bucureştean, cu o distribuţie de excepţie (Giugaru, Birlic, Beligan, Carmen Stănescu, Mişu Fotino ş.a.), dar textul pe care l-am încredinţat cotidianului Adevărul nu are nici o legătură cu această comedie bufă.

acum 9 luni · comentarii (4)

Organizatorii, respectiv Asociaţia Personalului Didactic „Simion Mehedinţi“, Liceul de Artă ,,Gheorghe Tattarescu” şi Ateneul ,,Gheorghe Pastia” Focşani, au prezentat trei ,,feţe” ale marelui clasic.

acum 10 luni · comentarii (8)

Acest lucru s-a petrecut spre sfârşitul anului 2017 (mai exact pe 24 noiembrie), când am făcut o deplasare la Piteşti pentru a participa, în calitate de realizator al Ziarului Agro Propact, la o dezbatere despre viitorul satului românesc organizată de Confederaţia Sindicală Naţională Meridian şi Federaţia componentă Agro Propact.

acum 10 luni · comentarii (11)
Postari Recente