S-a dublat datoria publică/Primăria va plăti rată la credite de 20 miliarde

S-a dublat datoria publică/Primăria va plăti rată la credite de 20 miliarde

Consilierii locali au votat seara trecută bugetul municipiului: 168.316.000 lei noi. Cu aproape şase procente mai mic decât anul trecut însă în 2010 se va dubla datoria publică, în plină criză financiară, întrucât municipalitatea va mai contracta un credit de 25 de milioane de lei pentru asfaltarea străzilor. Toate lucrările vor fi preluate din nou de firma Vega 93 Galaţi, de această dată, prin negociere cu Primăria şi nu prin

Ion Diţă îi pune pe deţinuţi pe drumul cel bun

Ion Diţă îi pune pe deţinuţi pe drumul cel bun

Conduce o echipă de profesionişti şi se bucură că de când este şef peste violatori şi criminali a reuşi să pună şi să menţină ordinea în puşcărie.Ion Diţă este de doi ani director la Penitenciarul din Focşani. După terminarea liceului, s-a angajat la la Intreprinderea de Transport Auto.

Vaccinarea anti HPV este gratuită şi la cabinetele ginecologice

Vaccinarea anti HPV este gratuită şi la cabinetele ginecologice

Cea de-a doua campanie de vaccinare împotriva cancerului de col uterin, demarată încă de anul trecut, a fost extinsă la toate categoriile de vârstă, începând cu această lună. Aşadar, nu numai tinerele cu vârste cuprinse între 12 şi 24 de ani pot beneficia de gratuitate, ci şi femeile de până la 55 de ani, care se pot imuniza doar la recomandarea unui medic specialist.

O ştire a bulversat instituţiile media acum câteva zile. Administraţia prezidenţială ar face presiuni asupra judecătorului Petre Lăzăroiu să demisioneze, ameninţându-l cu revocarea, în caz contrar. Discuţiile şi lămuririle ulterioare au demonstrat că nici vorbă de aşa ceva. Cel mai prost a picat domnul judecător Lăzăroiu, care şi-a schimbat declaraţiile de la o zi la alta.

acum 4 zile · comentarii (30)

Am urmărit cu atenţie, în ultimul deceniu, extinderea mişcărilor de protest din Marea Britanie şi alunecarea lor aproape imediată în nesupunere civică deşi nu erau animate de vreun ideal, să spunem. Experţii britanici au spus, pe bună dreptate, că o societate nu poate funcţiona cu explozia drepturilor în detrimentul responsabilităţilor.

acum 5 zile · comentarii (0)

În revista satirică franceză „Charlie Hebdo” apare o caricatură (produsă în maxim zece minute) care o înfăţişează pe Simona Halep în finala Roland-Gaross. Ilustraţia o arată pe Simona cu trofeul în mâini, strigând „Fier vechi, fier vechi”. Ore mai târziu, toată ţara a sărit în aer de supărare că de ce, dom'le, „se ia francejii” de noi.

acum 6 zile · comentarii (21)

O parte dintre credincioşii români, care muncesc la Roma şi împrejurimi, au participat atât la slujba de Înviere a Domnului, dar şi la slujba din prima zi de Paşte. După oficierea serviciului religios, peste 30 de enoriaşi ai bisericii San Salvattore alle Coppele din Roma, convinşi de părintele Daniel Paul Vereş, au ieşit la iarbă verde în parcul Villa Borghese.

acum 2 luni · comentarii (1)

Ambasadorul României în Italia, Excelenţa Sa George Gabriel Bologan, a participat alături de enoriaşii români din diaspora italiană la ceremoniile religioase catolice şi greco-catolice. Duminica trecută, credincioşii de rit catolic au sărbătorit Paştele iar cei de rit ortodox şi greco-catolic, Floriile. La slujba de Florii, de la biserica SS. Salvatore Alle Coppella, din Roma, ambasadorul a adresat un mesaj tuturor românilor din Italia.

acum 3 luni · comentarii (2)

Piesa de teatru cu numele de mai sus a lui Corlo Goldoni, scrisă cu mai bine de vreo  260 de ani în urmă, am văzut-o pe la începutul anilor `70 ai secolului trecut, la naţionalul bucureştean, cu o distribuţie de excepţie (Giugaru, Birlic, Beligan, Carmen Stănescu, Mişu Fotino ş.a.), dar textul pe care l-am încredinţat cotidianului Adevărul nu are nici o legătură cu această comedie bufă.

acum 4 luni · comentarii (4)

Organizatorii, respectiv Asociaţia Personalului Didactic „Simion Mehedinţi“, Liceul de Artă ,,Gheorghe Tattarescu” şi Ateneul ,,Gheorghe Pastia” Focşani, au prezentat trei ,,feţe” ale marelui clasic.

acum 5 luni · comentarii (8)

Acest lucru s-a petrecut spre sfârşitul anului 2017 (mai exact pe 24 noiembrie), când am făcut o deplasare la Piteşti pentru a participa, în calitate de realizator al Ziarului Agro Propact, la o dezbatere despre viitorul satului românesc organizată de Confederaţia Sindicală Naţională Meridian şi Federaţia componentă Agro Propact.

acum 5 luni · comentarii (11)
Postari Recente