Banii lui Oprişan, opriţi de prefectul Oprea

Banii lui Oprişan, opriţi de prefectul Oprea

Împărţirea bugetului judeţan pentru programele de dezvoltare locală cu cofinanţare din partea primăriilor de comune şi oraşe, votată de consilierii judeţeni în şedinţa din 25 februarie, a fost suspendată după ce Prefectura a atacat în instanţă hotărârea CJ.

Prostituate:“Noi oferim plăceri! Să nu ne amendeze!”

Prostituate:“Noi oferim plăceri! Să nu ne amendeze!”

Aproximativ patru miliarde de lei vechi trebuie să plătească la bugetul local femeile care îşi vând trupul la marginea străzii. Daniela Maloş, din Focşani, este campioană la amenzi pentru prostituţie, având o datorie de aproape două miliarde de lei vechi. Ea este urmată în "clasament" de două "surate", care au de plătit în total un miliard şi jumătate.

Dacă vreţi voucher, lăsaţi rabla în custodie!

Dacă vreţi voucher, lăsaţi rabla în custodie!

Pentru a fi siguri că o să intre în posesia unui tichet, zeci de focşăneni îşi lasă rablele la Remat în schimbul unui proces verbal.De două zile, centrele de colectare din judeţ au rămas fără tichete, după ce în mai puţin de o lună au fost eliberate peste 1.000 de bucăţi.

O ştire a bulversat instituţiile media acum câteva zile. Administraţia prezidenţială ar face presiuni asupra judecătorului Petre Lăzăroiu să demisioneze, ameninţându-l cu revocarea, în caz contrar. Discuţiile şi lămuririle ulterioare au demonstrat că nici vorbă de aşa ceva. Cel mai prost a picat domnul judecător Lăzăroiu, care şi-a schimbat declaraţiile de la o zi la alta.

acum 6 zile · comentarii (30)

Am urmărit cu atenţie, în ultimul deceniu, extinderea mişcărilor de protest din Marea Britanie şi alunecarea lor aproape imediată în nesupunere civică deşi nu erau animate de vreun ideal, să spunem. Experţii britanici au spus, pe bună dreptate, că o societate nu poate funcţiona cu explozia drepturilor în detrimentul responsabilităţilor.

acum 6 zile · comentarii (0)

În revista satirică franceză „Charlie Hebdo” apare o caricatură (produsă în maxim zece minute) care o înfăţişează pe Simona Halep în finala Roland-Gaross. Ilustraţia o arată pe Simona cu trofeul în mâini, strigând „Fier vechi, fier vechi”. Ore mai târziu, toată ţara a sărit în aer de supărare că de ce, dom'le, „se ia francejii” de noi.

acum 7 zile · comentarii (21)

O parte dintre credincioşii români, care muncesc la Roma şi împrejurimi, au participat atât la slujba de Înviere a Domnului, dar şi la slujba din prima zi de Paşte. După oficierea serviciului religios, peste 30 de enoriaşi ai bisericii San Salvattore alle Coppele din Roma, convinşi de părintele Daniel Paul Vereş, au ieşit la iarbă verde în parcul Villa Borghese.

acum 2 luni · comentarii (1)

Ambasadorul României în Italia, Excelenţa Sa George Gabriel Bologan, a participat alături de enoriaşii români din diaspora italiană la ceremoniile religioase catolice şi greco-catolice. Duminica trecută, credincioşii de rit catolic au sărbătorit Paştele iar cei de rit ortodox şi greco-catolic, Floriile. La slujba de Florii, de la biserica SS. Salvatore Alle Coppella, din Roma, ambasadorul a adresat un mesaj tuturor românilor din Italia.

acum 3 luni · comentarii (2)

Piesa de teatru cu numele de mai sus a lui Corlo Goldoni, scrisă cu mai bine de vreo  260 de ani în urmă, am văzut-o pe la începutul anilor `70 ai secolului trecut, la naţionalul bucureştean, cu o distribuţie de excepţie (Giugaru, Birlic, Beligan, Carmen Stănescu, Mişu Fotino ş.a.), dar textul pe care l-am încredinţat cotidianului Adevărul nu are nici o legătură cu această comedie bufă.

acum 4 luni · comentarii (4)

Organizatorii, respectiv Asociaţia Personalului Didactic „Simion Mehedinţi“, Liceul de Artă ,,Gheorghe Tattarescu” şi Ateneul ,,Gheorghe Pastia” Focşani, au prezentat trei ,,feţe” ale marelui clasic.

acum 5 luni · comentarii (8)

Acest lucru s-a petrecut spre sfârşitul anului 2017 (mai exact pe 24 noiembrie), când am făcut o deplasare la Piteşti pentru a participa, în calitate de realizator al Ziarului Agro Propact, la o dezbatere despre viitorul satului românesc organizată de Confederaţia Sindicală Naţională Meridian şi Federaţia componentă Agro Propact.

acum 5 luni · comentarii (11)
Postari Recente