VIDEO Ţăranii de la Mera dau în judecată Direcţia Silvică pentru refuzul de a le da înapoi pădurile câştigate prin hotărâre judecătorească

VIDEO Ţăranii de la Mera dau în judecată Direcţia Silvică pentru refuzul de a le da înapoi pădurile câştigate prin hotărâre judecătorească

Deşi au hotărâri definitive şi irevocabile de punere în posesie încă din anul 2010, acest lucru nu s-a întâmplat nici până în ziua de astăzi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Purtaţi pe drumuri de aproape patru ani, 54 de proprietari de păduri din comuna Mera aşteaptă să fie puşi în posesie cu 230,5 hectare de păduri.

Ei spun că au obţinut promisiunea Direcţiei Silvice că lucrurile vor intra în normal, fiind încheiat şi un proces verbal în acest sens, prin care se menţionează că se va pune la dispoziţia comisiei locale suprafeţele cu care oamenii vor fi împroprietăriţi.

Singura problemă este legată de faptul că de la dosar a dispărut tocmai anexa prin care Judecătoria Focşani le-a dat câştig de cauză proprietarilor de păduri.

Ţăranii vor astfel să dea în judecată Direcţia Silvică pentru refuzul de a-i pune în posesie şi cer despăgubiri.

„În acest moment există o mică problemă, în ce priveşte anexa 37, în umra căreia Judecătoria Focşani a emis o hotărâre. Se pare că între timp această anexă ş-a pierdut la una dintre comisiile de aplicare a fondului funciar sau la Ocolul Silvic, urmând să facem demersurile pentru a recupera această anexă, care atestă suprafeţele care urmează a fi retrocedate. Am hotărât în cadrul organizaţiei Mera şi organizaţiei judeţene ca toţi cei 54 de beneficiari ai acestei hotărâri judecătoreşti să dăm în judecată Direcţia Silvică şi comisia locală Mera pentru nepunerea în aplicare a hotărârii judecătoreşti şi vom cere despăgubiri pentru fiecare în parte de două miliarde de lei vechi”, a declarat Costel Ichim, liderul Sindicatului Ţăranilor „Propact”.

Mai optimist, reprezentantul ţăranilor de la Mera spune că nici nu se gândeşte ca oamenii să nu fie puşi în posesie.

„Ieri s-a obţinut procesul verbal prin care s-a pus la dispoziţia Ocolului Silvic Foşani să ne pună în posesie cu suprafaţa de 230 de hectare. Ocolul Silvic Focşani va trebui să încheie protocolul cu comisia locală Mera şi să se încheie procesul verbal pentru emiterea titlurilor de proprietate", a precizat Aurel Copu.

Mai puteţi citi:

Incredibil: Ţăranii de la Mera care îşi cer pădurile înapoi, urmăriţi penal

Ţăranii din Mera şi-au primit pădurile de la Comisia Judeţeană de Fond Funciar

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: