Oseminte umane găsite de muncitorii care modernizează o stradă. Cât de vechi sunt şi ce au decis autorităţile

Oseminte umane găsite de muncitorii care modernizează o stradă. Cât de vechi sunt şi ce au decis autorităţile

Osemintele au fost g[site pe şantier

Fragmentele osoase descoperite de o echipă de muncitori care lucrau la modernizarea unei străzi urmează să fie expertizate la Institutul de Medicină Legală din Iaşi. Arheologii de la Muzeul Vrancei vor lucra şi ei la acest caz.

Ştiri pe aceeaşi temă

Muncitorii care lucrau, joi, la terasamentul străzii Dorinel Ghinea din Focşani, stradă care se află în proces de modernizare, au descoperit în sol fragmente de oseminte umane.

Ei şi-au anunţat imediat şefii, care au raportat descoperirea făcută finanţatorului lucrării, respectiv Primăriei Focşani, care a anunţat Poliţia.

"Au fost găsite mai multe fragmente osoase ce par a fi de natură umană. Astfel, fragmentele osoase identificate au fost ridicate, urmând să se stabilească vechimea şi originea acestora prin expertizare, de către Institutul de Medicină Legală Iaşi",potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vrancea.

Osemintele au fost găsite la aproximativ 80 de centimetri adâncime. Deocamdată, lucrările de modernizare a străzii au fost stopate pentru o scurtă perioadă, ulterior, după ce medicii legişti se vor pronunţa, urmând să fie supravegheate de un specialist arheolog de la Muzeul Vrancei.

Este posibil ca osemintele să provină din perioada războiului. În locul unde au fost găsite a funcţionat pe vremuri Şcoala de Fete.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: