Oprişan, mai tare ca Bacinschi. Vrea cinci semnale de intrare în judeţ

Oprişan, mai tare ca Bacinschi. Vrea cinci semnale de intrare în judeţ

Semnal intrare în Focşani

Din această cauză, Consiliul Judeţean va organiza un concurs de soluţii cu tema „Porţile Vrancei”, în care va apela la studenţi de la arhitectură pentru a creiona semnale de intrare în judeţ.

Ştiri pe aceeaşi temă

Săptămâna trecută, primarul Decebal Bacinschi a înregistrat un eşec în privinţa construirii unui semnal de intrare în oraş, după ce un consilier local a cerut ca banii destinaţi acestei investiţii să fie transferaţi spre domeniul cultură, pentru achiziţionarea unui pian, proiect care la fel a fost respins.

Probabil că nu acelaşi lucru se va întâmpla şi la Consiliul Judeţean, unde preşedintele instituţiei a lansat un concurs de soluţii intitulat „Porţile Vrancei”, proiect care va avea ca finalitate construirea a cinci semne de intrare în Focşani. 

„Obiectivul proiectului este acela de a face vizibile, încă de la intrarea în judeţ,priorităţile, istoria locală, identitatea celor care locuiesc, brandurile locale dar şi de a exprima identitatea judeţului, trăit şi viu, înţeles că suport al
cotidianului.Comunicarea acestei idei va fi făcută prin realizarea unor obiecte de signalectica urbană şi rurală”,
se arată în invitaţia adresată celor care vor să se înscrie în concurs.

Aceştia vor trebui să creioneze cum văd ei porţile de intrare în judeţ, respectiv DN 2-E85 ieşire spre Bucureşti şi Bacău, DN 11A ieşire spre Bârlad şi Oneşti, DN 23 ieşire spre Brăila (Măicăneşti), DN 24 ieşire spre Tecuci şi DN 2D ieşire spre Ojdula.

Concursul este deschis tuturor studenţilor arhitecţi  şi arhitectilor stagiari în nume propriu/echipă, sau echipelor de arhitecţi cu cel puţin un arhitect stagiar sau/şi student arhitect în componenţă.

Organizatorul va acorda diplomă de participare tuturor concurenţilor şi premii proiectelor clasate pe locul I, II, III, respectiv 8000 de lei premiul I, 4500 de lei-premiul II şi 2500 de lei-premiul III.

Mai puteţi citi:

Nu avem bani pentru pian, avem doar pentru semnal!

Pianul discordiei în grupul USL din consiliul local

 

 


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările